Verenigde Staten gaat nauw met Thailand samenwerken om de Covid19 pandemie te bestrijden

BANGKOK:- Gisteren heeft de Verenigde Staten een miljoen  doses van het Moderna-mRNA-vaccin afgeleverd om Thailand te helpen bij de bestrijding van het Covid19 virus.

Zaakgelastigde Michael Heath, Witchu Vejjajiva, directeur-generaal van het ministerie van Amerikaanse en Zuid-Pacifische Zaken, en Dr. Sophon Iamsirithavorn, plv. directeur-generaal van het ministerie van ziektebestrijding woonden de aankomstceremonie bij op Suvarnabhumi Airport.

De levering van Moderna-doses vormt een aanvulling op de historische verzending van 1,5 miljoen Pfizer mRNA COVID-19-vaccindoses die in juli van dit jaar door de Verenigde Staten aan Thailand zijn geleverd.

“Deze nieuwe zending bevestigt opnieuw onze steun aan Thailand terwijl we schouder aan schouder staan ​​om deze wereldwijde pandemie te overwinnen.  Terwijl de eerste batch van vaccins Thailand hielp om de Covid19 uitbraak in te dammen, zal deze tweede batch Thailand helpen zijn doel te bereiken om tegen januari 70 procent van de bevolking te vaccineren, wat de weg vrijmaakt voor het economisch herstel van het land”, aldus zaakgelastigde Michael Heath.

De door de VS verstrekte Moderna-doses zullen de voortdurende vaccinatie-inspanningen van Thailand ondersteunen en het vertrouwen van het publiek vergroten naarmate Thailand verdergaat met plannen om zijn economie te heropenen en nieuw leven in te blazen.  

De Verenigde Staten en Thailand hebben sinds de ondertekening van het Verdrag van vriendschap en handel, bijna 200 jaar geleden, een speciale economische relatie.  Tegenwoordig is ons economisch partnerschap zelfs nog sterker, en de Verenigde Staten is de grootste exportmarkt van Thailand.  De Verenigde Staten zijn er trots op bij te dragen aan het economisch herstel van het Koninkrijk door te zorgen voor de beschikbaarheid van veilige en effectieve vaccins.

Deze nieuwste vaccinlevering bouwt voort op investeringen van de Amerikaanse regering in Thailand van meer dan $ 1 miljard aan totale hulp in de afgelopen 20 jaar, waaronder bijna $ 214 miljoen voor gezondheid.  Naast deze 2,5 miljoen COVID-19-vaccindoses hebben de Verenigde Staten sinds het begin van de uitbraak tientallen miljoenen dollars aan COVID-19-gerelateerde hulp aan Thailand verstrekt.

In samenwerking met partners over de hele wereld om een ​​einde te maken aan de verwoestende gevolgen voor de volksgezondheid en de economie van deze pandemie, hebben de Verenigde Staten tot nu toe meer dan 250 miljoen doses Covid19 vaccins geleverd aan meer dan 100 landen.  President Biden heeft zich ertoe verbonden om overal ter wereld veilige en effectieve wapenschoten te krijgen.

Het Moderna Covid19 vaccin is ontwikkeld door het Amerikaanse bedrijf Moderna, het Amerikaanse National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID) en de Biomedical Advanced Research and Development Authority (BARDA).  Het heeft toestemming gekregen voor gebruik in noodgevallen door de Amerikaanse en Thaise Food and Drug Administration en de Wereldgezondheidsorganisatie.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Div. Thaise kranten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!