Dode doejong in de buurt van Trang’s eiland Koh Muk gevonden

TRANG:- Gistermiddag werd het karkas van een doejong drijvend voor de kust van het eiland Koh Muk in de provincie Trang gevonden en is voor autopsie naar het Marine and Coastal Resources Research Centrum gebracht.

De onderzoekers konden géén duidelijke tekenen van verwonding op het lichaam van het 1,2 meter lange dier ontdekken. Het geslacht van de doejong moet nog worden bepaald.

De doejong-populatie in Thailand is vrij klein, met slechts ongeveer 250 gespot in de Golf van Thailand en de Andamanse Zee.

In het Andaman-gebied zijn kleine groepen doejongs waargenomen tussen de provincies Ranong en Satun, hoewel de meeste worden gezien rond Koh Libong en Koh Muk in de provincie Trang.

 In de Golf van Thailand zijn kleine groepen te zien in Rayong, Trat, Chumphon en Surat Thani.

Het Department of Marine and Coastal Resources zei dat doejongs een zeer hoog sterftecijfer hebben, met minstens 12 doden per jaar.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!