De Koninklijke Marine van Thailand verdedigd de aankoop van training’s drones

BANGKOK:- De Royal Thai Navy heeft haar aankoop van trainingsdrones verdedigd en zei dat de aankoop transparant was en in overeenstemming met de voorschriften van het Ministerie van Defensie. Dit na kritiek op de aanschaf van Phoenix Jet Unmanned Aerial Targets door Air Affairs Australia voor 49,8 miljoen baht door de Naval Ordnance Department, zo vertelde de woordvoerder van de Thaise marine, admiraal Pokkhrong Monthatpalin, en zei de aankoop in overeenstemming was met de voorschriften van het Ministerie van Defensie, wat betekent dat de aankoop is goedgekeurd door het hoofd van de marine.

De woordvoerder legde uit dat de commissie van het ministerie het bedrijf dat het bod had gewonnen al had onderzocht en tot de conclusie was gekomen dat de aankoop de juiste keuze was. Hij ging verder in op de transparantie van het contract en zei dat het vanwege de Covid-19-pandemie twee keer is herzien om online training mogelijk te maken en om de levering uit te stellen.

Volgens de woordvoerder heeft de marine de betaling opgesplitst in vier termijnen, waarbij de laatste termijn wordt betaald na de opzetfase, waarin experts van het bedrijf naar Thailand zullen afreizen om te helpen bij de werving. Hij voegde eraan toe dat hoewel Air Affairs Australia vorig jaar werd overgenomen door het in het VK gevestigde Qinetic, het moederbedrijf de verzekering heeft gegeven dat het tegen juni 2023 een bedrijf als agent in Thailand zal aanwijzen en technische experts zal sturen om te helpen bij de werving.

De woordvoerder van de marine verzekerde het publiek dat deze aanbestedingen door de marine transparant zullen worden uitgevoerd, met als doel de marine te moderniseren en te verbeteren om het land en de Thaise burgers te beschermen. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: NNT News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!