De politi beschuldigt voormalige monnik in Noordoost-Thailand van het verduisteren van 180 miljoen baht 

NAKHON RATCHASIMA:- Een voormalige monnik, Phra Ajarn Khom Abhivaro, werd gearresteerd samen met twee andere mensen die beschuldigd werden van het verduisteren van 180 miljoen baht van Wat Pha Dhammakiri in Nakhon Ratchasima, waar de monnik werkte. 

De 39-jarige Khom, die bekendheid verwierf als meditatie-expert en veel prominente volgelingen had, werd op grond van een strafrechtelijk bevel gearresteerd wegens corruptie en wangedrag, zo verklaarde politie-generaal Montri Thetkhan, commandant van de afdeling misdaadbestrijding onder het centraal recherchebureau, het CIB.

Ook gearresteerd werden Wutthima, een voormalige Phra Mor, 38, en Juthathip, 35 (achternaam niet gegeven). Een politiebron zei dat de arrestaties de afgelopen week zijn verricht. Dezelfde bron zei dat khun Khom ook werd betrapt op seksuele activiteiten. Als gevolg hiervan verliet hij op 1 mei vrijwillig de kloostergemeenschap. De CIB begon haar onderzoek nadat het nationaal bureau voor boeddhisme , het NOB, het vermoeden had geuit dat de monnik tempeldonaties voor eigen gebruik inzamelde, zo vertelde politieluitenant-generaal Jirabhop gistern.

Politieagenten van het Centraal Recherchebureau tonen tijdens een briefing gisteren in beslag genomen geld van een voormalige monnik en twee andere verdachten 

Eén donatie werd naar verluidt gedaan door khun Wutthima, een voormalige abt, die het geld vervolgens doorgaf aan khun Juthathip, de zus van dhr. Khom. Khun Juthathip maakte het bedrag over naar de bankrekening van de heer Khom, terwijl andere contante donaties van in totaal 51 miljoen baht in schuimdozen en koffers bij hen thuis werden opgeslagen. Het geld is door de politie in beslag genomen. Het onderzoek vond ook een andere transactie van 130 miljoen baht die de Khom had overgeheveld van een tempeldonatie. In totaal heeft hij minstens 180 miljoen baht uit de tempel verduisterd, aldus de politiebron.

De verdachten worden verdacht van verduistering en ambtsmisbruik. Khun Juthathip werd ook beschuldigd van het in ontvangst nemen van gestolen goederen, voegde politieluitenant-generaal Jirabhop eraan toe. Khun Khom studeerde af aan de Mahachulalongkornrajavidyalaya Universiteit, Wang Noi Campus, Ayutthaya voordat hij naar Nakhon Ratchasima verhuisde en de Dhammakiri kloosterresidentie stichtte, die later werd omgebouwd tot een tempel. Hij stond bekend als een expert in meditatie en vele beroemde mensen werden zijn volgelingen en studenten.

Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!