De Koning en koningin van Thailand hebben hun respect betuigd aan het standbeeld van koning Rama I in Bangkok

BANGKOK:- zijn Majesteit de Koning en zijn gemalin hebben hun gisteren respect betuigd aan het standbeeld van koning Rama I nabij Saphan Phutthayotfa (Herdenkingsbrug) in de wijk Phra Nakhon in Bangkok ter gelegenheid van Chakri Day. 

Vergezeld door Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Dipangkorn Rasmijoti plaatsten ze dienbladen met bloemen op voetstukken voor het beeld.

De koning, koningin en prins reisden vervolgens naar het koninklijke pantheon in Wat Phra Si Rattana Satsadaram (Tempel van de Smaragdgroene Boeddha) om verdienste te maken voor overleden vorsten van de Chakri-dynastie, voordat ze terugkeerden naar Amphorn Sathan Residential Hall in Dusit Palace.

Het huishoudelijk bureau van het Koninklijk Huis had gisteren het Koninklijk Pantheon geopend voor het grote publiek ter herdenking van Chakri Day.

 Van 8.00 uur tot 13.00 uur betuigden mensen hun respect voor het standbeeld van koning Rama I en andere vroegere koningen in het Koninklijk Pantheon.

Officieel bekend als King Phra Phutthayotfa Chulalok the Great Day en Chakri Dynasty Memorial Day, herdenkt Chakri Day de oprichting van de dynastie door koning Phra Phutthayotfa Chulalok (koning Rama I) op 6 april 1782.

Chakri Day markeert de kroning van koning Rama I, maar is ook gemarkeerd voor de bevolking van Thailand om de bijdragen van alle vorsten van de dynastie te erkennen.

Olleke Bolleke in Thailand 

Eén gedachte over “De Koning en koningin van Thailand hebben hun respect betuigd aan het standbeeld van koning Rama I in Bangkok”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!