De komst van het 45 dagen visumvrije toegang tot Thailand is nog steeds in nevelen gehuld

BANGKOK:- Toeristen uit meer dan 60 landen, die momenteel 45 dagen visumvrij Thailand mogen binnenkomen, weten nog steeds niet of het beleid voor nieuwkomers na 31 maart zal worden verlengd.  Hoewel de toeristische autoriteit van Thailand aandringt op een verlenging tot het einde van het jaar, blijft het stil in het Thaise kabinet en bij de immigratiedienst.  

Het visumvrijstellingsregime van 45 dagen staat ook een extra verlenging van 30 dagen toe bij de Thaise immigratieautoriteiten tegen een vergoeding van 1.900 baht.

De 60 landen omvatten alle traditionele toeristische markten (VK, VS, continentaal Europa, Australië, enz.) evenals nieuwere massamarkten zoals Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten.  Rusland heeft een speciale bilaterale overeenkomst van 45 dagen met Thailand, maar Russische staatsburgers komen niet in aanmerking voor de verlenging van 30 dagen bij de Thaise immigratiedienst.  Onderdanen van landen met visumvrijstelling (plus Rusland) kunnen het land verlaten, zij het voor een korte tijd, om opnieuw visumvrijstelling aan te vragen – in totaal vijf maanden in Thailand zonder toestemming van een voorafgaand visum.  Visumreizen op dezelfde dag naar de grens met Cambodja zijn booming.

Ondertussen mogen toeristen uit nog eens 20 landen, waaronder megamarkten China en India, slechts 30 dagen, maar moeten ze 2.000 baht betalen voor het “Visa on Arrival”-programma.  Zij hebben niet automatisch recht op verlenging, maar kunnen wel een week krijgen als zij in deze periode een heenreis vliegticket kunnen tonen.  Visa-on-arrival-toeristen hebben weinig of geen toegang tot faciliteiten zoals rijbewijsaanvragen of Thaise bankrekeningen (in tegenstelling tot visumvrije toeristen of Russen).

Het argument voor het verlengen van de visumvrijstelling en ​“visum on arrival”-regelgeving tot eind 2023 is dat het aantal internationale toeristen in Thailand naar verwachting in de post-Kaukasusperiode weer zal toenemen.  Omgekeerd kan worden gesteld dat de heropleving van het Thaise toerisme zo populair blijkt te zijn dat aanvullende visumprivileges nauwelijks nodig zijn.  Bovendien heeft negatieve publiciteit over buitenlanders (vooral, maar niet alleen Chinezen) die contant betalen om op corrupte wijze visa voor verblijf van langere duur te verkrijgen, geleid tot voorstellen om Thaise ambassades in het buitenland meer bevoegdheden te geven om toeristenvisa af te geven en visa voor verblijf van langere duur toe te staan ​​in plaats van gratis aan te moedigen. toneelstuk.

Tenzij ze binnenkort formeel worden verlengd, zullen de huidige regels worden vervangen door de eerdere regels, waarbij de visumvrijstelling 30 dagen plus 30 dagen is (60 dagen in plaats van 75) en het visum bij aankomst 15 dagen plus 7 dagen is (22 dagen in plaats van 75 dagen). van 30). ) betekent.  Andere mogelijke onduidelijkheden hebben betrekking op het aantal toegestane visumuitgiften op dezelfde dag en de documentatievereisten van Thaise ambassades in het buitenland bij de afgifte van visa in hun respectieve jurisdicties.  

Het is ook mogelijk dat een aankondiging wordt uitgesteld tot na 31 maart, aangezien het tijdens de pandemie niet ongebruikelijk is dat nieuws over immigratie na de deadline wordt vrijgegeven.  Een laatste punt is dat de huidige regering van lopende zaken, in afwachting van de algemene verkiezingen van 14 mei, waarschijnlijk geen nieuwe baanbrekende immigratieregels zal goedkeuren.  

TIT………..Dit is Thailand.

Olleke Bolleke in Thailand

Eén gedachte over “De komst van het 45 dagen visumvrije toegang tot Thailand is nog steeds in nevelen gehuld”

  1. Dus. Zo als gewoonlijk erg onduidelijk en rommelig.

    GEEN simpele simpele uitleg of regelgeving.

    Afwachten maar tot die 45 dagen regel doorkomt!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!