Thailand is op zoek naar de allersnelste jointjes-draaier aller tijde in de Cannabis Cup

PHUKET:- Rutte vertelde ons dat Nederland gewoon een ontzettend gaaf land is, maar tegenwoordig zijn we niet meer de het enige gave land. De US, Canada en Thailand zijn ook best wel gaaf. De gemene deler? Cannabis, Ganja, Hennep, Toeters. 

Zoals u als lezer van Olleke Bolleke In Thailand is de Thaise regering als het aankomt op wiet 180 graden gedraaid, waar het een paar jaar geleden nog een heftige war ons drugs voerde, is het kopen en roken van een jointje nu helemaal legaal. Misschien heeft de president zelf een dikke opgestoken en kwam ‘ie toen tot het inzicht dat het eigenlijk best wel lachen is.

Amerika omarmt hotdogs, dus daar heb je wedstrijdjes wie de meeste broodjes wordt naar binnen kan werken.

Nu Thailand grote vriendjes is met onze favoriete huisplant, konden ze niet anders dan een competitie organiseren wie er het snelste jointjes kon draaien.

Thaise joint rolwedstrijd
Een wedstrijd waar we een voorbeeld aan kunnen nemen. De echte Thaise toeter-protegés kwamen samen om voor eens en altijd te beslissen wie de jonkoning is. Naar mate de avond vordert, kan het rollen van zo’n befaamd jointje steeds langer gaan duren. Om die reden zijn de helden van de avond (grotendeels) nuchter begonnen aan de eerste Phuket Cannabis Cup. De regels zijn simpel, je moet zo snel mogelijk een jointje rollen met één gram wiet erin en hij moet ook wel een beetje lekker roken. Zo gezegd zo gedaan.

De winnaar
Khun Ativat Janmuangthai kwam als winnaar uit de bus, hij had zijn apparaatje klaar in 43 seconden. Vrij rap, al zijn we benieuwd hoe dat zich verhoudt tot ervaren Nederlandse rollers. Een vriend doet voor de winnaar het woord, of hij zelf geen Engels kan of dat hij gewoon te stoned is om voor de camera te komen durven we niet te zeggen. Hij vertelt dat Ativat al een jaar of 5 jointjes rolt en het zelfs geblinddoekt kan. We hebben even ons huiswerk gedaan, en dit betekent dus dat de winnaar al ervaring heeft opgedaan voordat het legaal was. Wát een oneerlijke competitie.

De prijs
De prijs is 5.000 Baht, ongeveer 135 euro. Een vetpot is het dus niet, al is het wel erg vet om te kunnen zeggen dat er bewezen helemaal niemand sneller jointjes draait dan jij.

De wedstrijd is niet opgezet om met zijn allen een leuke avond te beleven. Het idee is dat iedereen moet weten dat wiet helemaal legaal is in Thailand met het oog op het toerisme.

Mocht je namelijk twijfelen in welk land je jezelf opnieuw gaat uitvinden, Thailand of Vietnam, dan heeft Thailand nu een heel concreet streepje voor. Ondertussen zijn er in alleen Phuket, een eiland met zo’n 400.000 inwoners, nu al meer dan 1.000 plekken waar je legaal wiet kunt kopen.

We gaan zelf binnenkort maar eens een tripje maken, letterlijk en figuurlijk. 

See you soon in………Phuket!

Olleke Bolleke in Thailand
Illustraties: Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!