De Khao Kheow Open Zoo in Chonburi hield leuke pinguïn shows voor de laatste paar wedstrijden van EK 2024

CHONBURI:- In het afgelopen weekend vierde de Khao Kheow Open Zoo in het Sri Racha District, het Europees voetbalkampioenschap ‘Euro 2024’.

Als onderdeel van de festiviteiten versierde de dierentuin de het voetbalveld met nationale vlaggen van verschillende deelnemende landen. Ambtenaren droegen shirts van de Europese nationale voetbalteams om de feestelijke sfeer te versterken.

Bezoekers hadden de prachtige gelegenheid om getuige te zijn van een parade van meer dan 40 waggelende  Humboldt-pinguïns. Deze dieren toonden onverwachte manoeuvre’s door te paraderen, te oefenen en nauw met toeschouwers om te gaan. Toeristen konden de pinguïns zelfs  selfies met ze maken.

Het personeel van de dierentuin organiseerde leuke activiteiten voor de pinguïns, waaronder spelen met meer dan dertig kleurrijke ballen in het water. Dit vermaakte niet alleen de bezoekers, maar bevorderde ook het natuurlijke gedrag van de dieren en de zintuiglijke training, waarbij gebruik werd gemaakt van het gezichtsvermogen van de pinguïns.

Olleke Bolleke in Oost-Thailand 

Eén gedachte over “De Khao Kheow Open Zoo in Chonburi hield leuke pinguïn shows voor de laatste paar wedstrijden van EK 2024”

  1. Ik weet dat ik in juli 1991 met 4 van deze soort pinguïns van Nederland naar Thailand ging. Dit deed ik samen met een broer van mij. Wel volgens de regels van CITES.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!