De kamikazebus Nr. 8 in Bangkok crasht waarbij 14 gewonden vallen

BANGKOK:- Een buschauffeur van lijn 8 heeft een boete van 5.000 baht gekregen en zijn rijbewijs is ingetrokken nadat hij gistermorgen door rood licht reed en een ongeluk veroorzaakte in Bangkok, waarbij 14 mensen gewond raakten.  

Volgens het departement van land transport heeft buschauffeur Samran Khamma de maximumstraf gekregen voor roekeloos rijgedrag en is zijn rijbewijs voor 30 dagen ingetrokken.  Daarnaast moest hij een rijopleiding van drie uur volgen en moest zijn werkgever zijn 23 collega’s opleiden tot goede chauffeurs, aldus het ministerie.

Gistermorgen. rond 05.30 uur reed Khun Samran met de bus op lijn 8 vanaf Bang Kapi.  Hij negeerde het rode stoplicht op de kruising Ratchada-Lat Phrao.  De bestuurder gaf toe dat hij niet langzamer was gaan rijden toen hij het verkeerslicht naderde.  Zijn bus werd aangereden door een pick-up die de kruising overstak.  Vier mensen die in de pick-up zaten, raakten ernstig gewond.  Reddingswerkers moesten een hydraulische krik gebruiken om het voertuig open te knippen om de slachtoffers te bevrijden.

In de bus raakte tien mensen gewond, de buschauffeur  en negen passagiers. De chauffeurs op lijn 8 zijn berucht om hun snelle en brute  rijstijl.  Dit wordt toegeschreven aan chauffeurs die moeten concurreren om passagiers op te halen op de Happy Land-Memorial Bridge-route tussen de oostelijke buitenwijken van Bangkok en het centrum.  De bussen op deze route krijgen al jaren op rij de slechtste beoordeling voor servicekwaliteit.

Olleke Bolleke in Bangkok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!