Afgehakte krokodillenkop duikt op in de buurt van Pattaya

SRI RACHA:- Een visser deed veen verbluffende ontdekking toen hij een krokodillenkop bij het Bang Phra-reservoir in het Si Racha-district, in de provincie Chon Buri, in het oosten van Thailand vond.

De visser plaatste een foto van de lichaamloze krokodil in de Facebook-groep ‘Bang Phra Reservoir Fishing Club’ met het onderschrift…: 
Zwemt er een andere prehistorisch dier in het meer rond, of, hoe is het anders hier gekomen?”

Lokale bewoners zochten naar het lichaam van de krokodil, dat nergens te vinden was in het stuwmeer of in de omgeving.

Verslaggevers spraken met de 29-jarige Yuth Pimphot, die het afgehakte hoofd bij de waterkant ontdekte toen hij naar het stuwmeer kwam om te vissen.

Hij ging ervan uit dat het lichaam van de krokodil was opgegeten door de lokale bevolking, die zijn kop niet kon opeten, dus besloot hij het bij het stuwmeer te dumpen.  Het hoofd zag eruit alsof het van het lichaam was ontleed, zei Yuth.

Lokale bewoners zeiden dat de krokodil waarschijnlijk een paar dagen eerder was gestorven, omdat het vlees dat aan de achterkant van zijn kop was vastgemaakt, nog niet was bedorven.

Yuth wrikte de kaken van de krokodil open en ontdekte dat ook zijn tong ontbrak. De dood van de krokodil is vrij duidelijk, maar de autoriteiten zeggen dat ze nog steeds zullen onderzoeken hoe zijn kop in het reservoir terecht is gekomen.

Op dezelfde dag ontsnapte een 2,8 meter lange, eenogige, blinde krokodil van een boerderij in Nakhon Sawan en de Ping-rivier in.

Krokodillenvangers plaatsten negen stukken rauwe kip bij de rivieroever waar de blinde krokodil voor het laatst werd gezien en zetten een valstrik, maar de krokodil zwemt nu drie dagen later nog steeds vrij rond.

De krokodillenvangers hebben het nog niet opgegeven, want de krokodil werd vandaag gespot in het bos naast de rivier, ongeveer 100 meter verwijderd van waar hij ontsnapte. Ze zeiden dat ze extra voorzichtig moesten zijn omdat de krokodil agressief is omdat hij sinds woensdag 15 februari niet meer heeft gegeten. Vervolgens zullen de krokodillenvangers levende kippen vrijlaten om te proberen de weggelopen krokodil terug in gevangenschap te lokken.

In Thailand zijn er naar schatting zo’n 1.500 illegale krokodillenboerderijen.  Vorige week werd een Thaise man opgepakt voor het verkopen van krokodillen via TikTok.

Olleke Bolleke in Oost-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!