Het geleende geluk van Thailand, wat snel veranderde van liefde in wanhoop

PATTAYA:- De uit Brabant afkomstige Bram had zich zijn gouden jaren van pensionering totaal anders voorgesteld toen hij naar Pattaya verhuisde. Na zes jaar in de bruisende stad, bekend om zijn nachtleven en exotische landschappen, dacht hij dat hij alles wel had gezien.

Dit veranderde in een wenk toen hij de Thaise Lizzy in een drukke bar op Soi 6 ontmoette. Haar mooie kastanjebruine  ogen en haar vrije lach trokken hem op magische wijze aan en hij verloor zijn hart sneller dan hij ooit voor mogelijk had gehouden.

De relatie ontwikkelde zich snel. Binnen een paar maanden stelde Lizzy, Bram voor aan haar ouders in Isaan, een landelijke en rustige plek in de buurt van Roi Et.

De chemie tussen Bram en Lizzy’s familie klopte als een bus, dus werden al snel er trouwplannen gemaakt.

Natuurlijk werd er over het bruidspaar gesproken. omdat dat in zo’n Thais dorpje gebruikelijk is. Het huwelijksfeest was een weelderig driedaags evenement dat zowel de lokale traditie eerde en een brug sloeg naar de Europese roots van Bram, althans dat dacht deze doorgaans nuchtere Brabander.

Het pasgetrouwde stel bouwde een prachtig huis en kocht een auto om hun nieuwe leven goed te starten .

Maar het geluk duurde niet lang. Kort na de bruiloft bracht Lizzy veel tijd buitenshuis door. Vaak kwam ze pas in de vroege ochtend thuis, zodat Bram kon alleen maar raden waar ze was geweest of wat ze aan het doen was.

Het geld dat Bram wilde sparen als appeltje voor de dorst verdween op mysterieuze wijze, en Bram ontdekte dat Lizzy grote sommen geld verloor door te gokken en ook veel te drinken.

Bram was diep gekwetst en verward. Hij confronteerde Lizzy verschillende keren, en elke keer beloofde ze verbetering. Ze hield vol dat ze hem niet bedroog en haar tranen leken oprecht, maar haar gedrag veranderde niet.

Bram houdt nog steeds enorm veel van Lizzy, maar deze cyclus van beloften en teleurstellingen eist tol van zijn gezondheid.

Wanhopig zocht Bram advies bij een oude vriend, Thijs, die ook in Thailand woonde en soortgelijke ervaringen had. Thijs adviseerde Bram om alles goed te overdenken en ook een scheiding te overwegen.

Bram besloot dat het tijd was om duidelijke lijnen te trekken. Hij had een diepgaand gesprek met Lizzy, waarin hij duidelijk zijn angsten en omstandigheden uiteenzette. Lizzy, die besefte hoe diep ze hem had gekwetst, beloofde het nu echt goed te maken.

Het verhaal eindigt met Bram en Lizzy, zoals in elk Thais liedje, véél beloven, weinig geven deed Bram in armoede leven.

Bram’s laatste hoop was om zijn Thaise levensles op het blog van Olleke Bolleke te laten publiceren en wil de leden graag om advies vragen.

Olleke Bolleke in de Isaan

6 gedachten aan “Het geleende geluk van Thailand, wat snel veranderde van liefde in wanhoop”

 1. De geldkraan dichtdraaien met behulp van acteerwerk.
  Vuur met vuur bestrijden met behulp van de comedy die ze zelf gebruiken om zich te verrijken.
  Het geld is onderweg maar de bank is overvallen, de verzekering heeft beslag laten leggen op de inkomsten, het geld komt spoedig maar de belastingdienst heeft te veel ingehouden, familie heeft ongeluk gehad en ziekenfonds eist bijdrage van familie enz.

  De geldkraan dichtknijpen zodat er nauwelijks iets te spenderen valt maar wel een hoop beloven.

  (gok) schulden bekostigen uit verkoop eigendom want dat is toch al verloren geld.

 2. Als Bram advies wil hebben is het beste advies, uithuilen en opnieuw beginnen.
  Alleen blijven, alleen voor de gezelligheid avondje naar Soi 6 ,na afloop alleen naar je kamer gaan. Wat Reinold zegt , de “goede” vrouwen zijn er wel maar zeer zeldzaam en in Soi 6 kun je ze beter niet zoeken. Gezellig avondje 4 op een rij spelen met Happy End is prima 😉

 3. Net als vele in Thailand je bent alles kwijt ,ga opnieuw beginning als je nog geld over hebt anders terug naar Nederland an uitkering aanvragen

 4. De waanzin om te trouwen !!! Je kunt toch gewoon gaan samenwonen?

  En altijd maar weer een huis bouwen op naam van de dame.
  Ga huren, geef de dame een bedrag per maand en zeg dat ze daarmee kan sparen voor een huis.
  100-en zijn op deze manier hun geld kwijtgeraakt (een enkeling zelfs zijn leven), je kunt een aantal verhalen op internet vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!