De jacht op een buitenlandse onverlaat in de zuidelijk gelegen  provincie Krabi papegaaivissen gevangen had, is geopend

KRABI:- Het departement van nationale parken, afdeling fauna en flora heeft de jacht geopend Op een buitenlandse man die op video werd betrapt bij het vangen van papegaaivissen in het “Hat Noppharat Thara-Mu park” op Koh Phi Phi Park in de provincie Krabi.

Door een op TikTok geplaatste videoclip is te zien dat de buitenlandse man, drie papegaaivissen, één murene en twee andere niet-geïdentificeerde vissen in de zee voor Thailand gevangen had, waardoor er bij de Thaise irritatie en woede ontstond.

De meeste reacties op social media logen er niet op en wilde dat de man zelf binnen de kortste keren gevangen werd, weer andere beweerde dat zijn daden tegen de wet waren en dat hij het mariene ecosysteem vernietigden.  Ook riepen ze overheidsinstanties op om juridische stappen te ondernemen tegen de vreemdeling en de kapitein van de boot.

De directeur van het DNP, Khun  Ratchada Suriyakul na Ayutthaya zei dat departementsfunctionarissen ontdekten dat het incident had plaatsgevonden op het eiland Phi Phi Leh in het Hat Noppharat Thara-Mu Park.

Hij zei dat de medewerkers van het park bewijs hadden verzameld en dit vergeleken met de videoclip op het TikTok-account “@roslanofficial”.

“De ambtenaren zijn momenteel op zoek naar de verdachte om juridische stappen tegen hem te ondernemen”, zei hij.

Hij voegde eraan toe dat de buitenlander zou worden beschuldigd van het toebrengen van schade aan of het weghalen van dieren uit het nationale parkgebied en/of het veroorzaken van schade aan het ecosysteem, krachtens de National Park Act BE 2562 (2019).

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!