De beruchte buslijn 8 in Bangkok schakelt over naar elektrische stadsbussen

BANGKOK:- De beruchte buslijn 8 van Bangkok gaat vanaf 20 augustus met 20 elektrische bussen door de hoofdstad rijden. De Minister van Transport, Khun Saksayam Chidchob zei dat de eerste 20 elektrische bussen voor lijn 2-38, voorheen bekend als de 8-route van Memorial Bridge naar Happy Land, op 20 augustus in gebruik zullen worden genomen.

Deze metamorfose van de dienst nr. 8, ooit berucht om roekeloos rijgedrag, verkeersongevallen en slecht gehumeurd personeel – maakt deel uit van de geëlektrificeerde herstructurering die door het Land Transport Departement,  het DLT, wordt ingevoerd. In de eerste fase worden 150 nieuwe bussen ingezet op routes door Bangkok.

 Alle dieselbussen zullen worden vervangen door elektrische voertuigen op routes die worden beheerd door de Bangkok Mass Transit Authority (BMTA), publiek-private exploitanten en de Transport Co Ltd.

Het DLT wil dit jaar de oude bussen vervangen door 1.000 elektrische eenheden en uiteindelijk de volledige vloot van 3.200 bussen in Bangkok elektrificeren.

De directeur van het DLT, Khun Jirut Wisanjit zei dat het departement samenwerkt met het publiek om verwarring over de wijziging van busnummers weg te nemen.  De nieuwe nummers worden op bussen en websites geplaatst.

De exploitanten van de oude dienst nr. 8 voldeden naar verluidt niet aan de nieuwe BMTA-veiligheids- en servicenormen, zodat er voor hen geen concessieverlenging inzat.

Thai Smile Bus Co Ltd heeft de concessie gewonnen om zijn vervanging, de nieuwe lijn 2-38, te exploiteren, die elektrische bussen en AI-technologie zal gebruiken om het leven van passagiers gemakkelijker te maken.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!