Wordt het dit jaar een klein of een groot vegetarisch festival op Phuket?

PHUKET:- Nu het Covid19 virus nog steeds meer dan 200 mensen per dag in Phuket infecteert, vissen de organisatoren van het jaarlijkse vegetarisch festival op het eiland naar een antwoord op hoe groot het evenement dat gepland staat voor 6 tot 14 oktober mag zijn.  Gouverneur van Phuket, Khun Narong Woonciew, zei dat de grote van het evenement gebaseerd zal zijn op de Covid-19-situatie in de dagen voorafgaand aan het festival.

Als virus onder controle is, kan het vegetarisch festival doorgaan zoals oorspronkelijk bedoeld, maar als infecties en risico’s nog steeds hoog zijn, kunnen functionarissen het evenement afwijzen en inkrimpen.  Het festival heeft een enorme aantrekkingskracht van toeristen, dat een enorme menigte toeschouwers trekt.  

Het evenement richt zich op de Chinese gemeenschap die afraadt om vlees en stimulerende middelen te gebruiken om een ​​betere gemoedsrust en een gezonder leven te hebben.

Vertegenwoordigers van Chinese heiligdommen en verenigingen die traditioneel het vlees en aardappelen van het Phuket Vegetarisch Festival vormen, hebben gouverneur Narong al op de hoogte gehouden van de situatie en het culturele kantoor van de provincie nodigt vertegenwoordigers van alle heiligdommen uit om samen te komen de kalkoen te slachten omtrent over de grootte  van het feest.

De toeristische raad van Phuket zegt dat ze echt hopen dat het Vegetarische Festival op ware grootte en reikwijdte zal doorgaan, aangezien het traditioneel een toeristische en economische boost is die zorgt dat véél mensen een stukje vlees op het bord krijgen.

Maar een festival tijdens een pandemie is een heel ander iets, en wanneer je probeert de Covid-19-situatie in Phuket te voorspellen, is om je eieren te tellen voordat ze uitkomen, zodat je zeker weet dat er kip in het pannetje komt.

Het Covid19 virus waart ondertussen gewoon door op Phuket, omdat sommigen bewoners de schuld geven aan de krampachtige aanpak van de pandemie door de overheid en de uitrol van vaccins moeten versnellen terwijl ze strijden voor een evenwicht tussen het proberen om Covid19 infecties en sterfgevallen te minimaliseren en de toeristenindustrie te redden  voor internationale en binnenlandse (grotendeels niet-gevaccineerde) reizigers.

Als het aantal Covid19 infecties de komende maand niet verbetert, vrezen sommigen dat een grootschalig evenement zoals het vegetarisch festival als een lammetje naar de slachtbank wordt gebracht.

De Nederlandse vliegmaatschappij KLM had al eerder laten weten dit eiland links te laten liggen, of dit verband houd met hun voornemen om géén vlees meer op tijdens hun vluchten te serveren, weet uw nieuwsbeer natuurlijk niet.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!