De inning van de 300-baht ’toeristenbelasting’ is uitgesteld tot juni 

BANGKOK:- Thailand gaat door met de controversiële toeristenbelasting van 300 baht voor internationale toeristen, maar de implementatie zal worden uitgesteld tot juni, zo vertelde de minister van Toerisme en Sport, Khun Phipat Ratchakitprakarn.

Het Nationaal Comité voor toerismebeleid besloot vorige week om door te gaan met het plan, ondanks oproepen van de toerisme- en horecasector om het plan te vergeten.  De toeristenbureaus van Thailand, die worstelen met de gevolgen van de Covid19 crisis, zijn bang dat deze vergoeding van 300 baht (US $ 9) toeristen zal wegjagen.

Aanvankelijk zou de vergoeding vanaf 1 april ingaan.

Khun Phipat zei dat zijn ministerie de details van het plan aan het uitwerken was met relevante overheidsinstanties, waarna de zaak ter goedkeuring aan het kabinet zal worden voorgelegd.  Zodra het groene licht is gegeven, zal de verordening worden gepubliceerd in de Royal Gazette en 90 dagen later van kracht worden.

Hij zei dat deze belasting in overeenstemming is met het nationale toerismebeleid van 2019 en in eerste instantie alleen zal worden toegepast op mensen die per vliegtuig aankomen.

Het ministerie moet nog manieren bedenken om de vergoeding toe te passen op toeristen die over land en over water komen.

De minister legde uit dat van de opgehaalde 300 baht, 20 procent zal worden besteed aan verzekeringen, die een dekking van 500.000 baht bieden in geval van een ongeval en 1 miljoen baht in geval van overlijden.  De belastinggelden wordt zou binnen 45 dagen worden verdeeld.

De rest van de vergoeding wordt verdeeld tussen luchtvaartmaatschappijen en het nationale fonds voor toerismebeleid, dat het geld zal besteden aan infrastructuur voor toeristische topbestemmingen en basisvoorzieningen zoals openbare toiletten.

De lezers  worden dringend verzocht geen opmerkingen in te dienen die juridische geschillen kunnen veroorzaken, waaronder lasterlijk, vulgair of gewelddadig taalgebruik, verkeerd gespelde namen,  citaten zonder bron of iets dat kritisch wordt geacht over de monarchie te plaatsen.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!