De alom bekende Maya Baai in Thailand gaat weer open

KOH PHI PHI:- Het Thaise strand Maya Bay opent op 1 januari weer voor toeristen. In 2018 werd het gesloten omdat de natuur beschermd moest worden, maar volgens de Thaise milieuminister Varawut Silpa-Archa is die nu weer in goede staat.

Dat meldt CNN. Het populaire strand op het eiland Phi Phi Leh, dat wereldwijd bekend werd dankzij de film The Beach met Leonardo di Caprio, was sinds juni 2018 verboden terrein voor toeristen. Toen werd een programma gestart om het koraal in het gebied te redden. 

Koraal herplanten
Het strand zou eigenlijk maar vier maanden gesloten zijn, maar de sluiting werd nog met een paar jaar verlengd omdat er meer tijd nodig was om koraal in de baai te herplanten en om bezoekersfaciliteiten van het eiland uit te breiden.

Nu is sluiting dus niet meer nodig, stelt Silpa-Archa in een verklaring. De natuur is volgens de minister weer in goede staat. 

Wel gelden strengere regels om ervoor te zorgen dat de natuur goed blijft. Zo zijn maximaal 300 bezoekers tegelijk welkom die niet langer dan een uur mogen blijven. In 2018 kwamen voor de sluiting van het strand dagelijks zo’n 5000 bezoekers naar het strand. 

Maximaal 8 boten
De toeristen mogen alleen tussen 10.00 uur en 16.00 uur het strand bezoeken. Ze moeten bovendien bij een pier aan de andere kant van het eiland afgezet worden, want boten mogen de baai niet meer in varen en mogen er acht boten mogen tegelijk aanleggen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: ANP
Content: Redactie
Bron: RTLnieuws.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!