De Indiase Covid19 variant op een bouwplaats in Bangkok ontdekt

~DE DOOD OF DE GLADIOLEN~
(Het is erop of eronder)

BANGKOK:- Op een bouwplaats in de wijk Laksi in Bangkok zijn 15 mensen besmet geraakt met de Indiase variant van Covid-19. Veel arbeiders in het kamp waren besmet met de standaardstam van Covid-19, zo maakte Khun Taweesilp Visanuyothin, woordvoerder van het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA, bekend.

In alle 15 gevallen werd bij hen echter de gemuteerde Indiase variant van het virus vastgesteld.

“De 15 bouwvakkers met de Indiase variant van Covid-19 zijn in het ziekenhuis opgenomen en worden behandeld”, zo verklaarde Dr.  Taweesilp.

“Er zijn tientallen gezondheidswerkers en onderzoekers ingezet om de ziekte in bedwang te houden. De Indiase variant veroorzaakt wijdverspreide infecties.”

Elke verplaatsing van werknemers tussen bouwplaatsen is nu streng verboden, zei hij.

Dr.  Opa Karnkawinpong, directeur-generaal van de afdeling ziektebestrijding, zei later op vrijdag dat zeven mannen en acht vrouwen in het Laksi-kamp de Indiase variant hadden. De gemiddelde leeftijd van hen was 46 jaar.

“De meesten van hen hebben milde symptomen en liggen allemaal in het ziekenhuis. Twaalf van hen zijn bouwvakkers en drie zijn mensen die in nauw contact zijn geweest met de geïnfecteerde arbeiders thuis. Actieve opsporing van zaken gaat door onder degenen die met het cluster zijn geassocieerd,” hij zei .

De Indiase variant is niet resistent tegen het Covid-19-vaccin van AstraZeneca, benadrukte Dr.  Opa’s.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!