De hoofdstad Bangkok van Thailand gaat naar verwachting in november open

BANGKOK:- Thailand’s populaire hoofdstad Bangkok zal naar verwachting pas in november weer opengaan voor internationaal toerisme.  Om weer bezoekers te mogen ontvangen, zou zeker 70 procent van de inwoners van de megametropool volledige vaccinatiebescherming moeten hebben, zo citeerde de Thaise krant “de Bangkok Post” de stadsgouverneur Aswin Kwanmuang.  

Momenteel is slechts 42 procent van de burgers dubbel ingeënt.  Naar schatting heeft de stad meer dan tien miljoen inwoners.  Als de vaccinatiecampagne doorgaat zoals voorheen, zou Bangkok in de eerste of tweede week van november open kunnen gaan, aldus de gemeenteraad.  

Andere voorwaarden zijn echter dat het aantal besmettingen blijft dalen en de ziekenhuizen niet overvol zijn.  Meest recent werden er in de grote stad zo’n 2.700 tot 2.800 nieuwe gevallen per dag gemeld.  Als aan alle criteria is voldaan, moet een besluit worden genomen over de richtlijnen en regels voor een opening.  

Bangkok was voor de coronapandemie een van de meest bezochte steden ter wereld.  De stad trekt miljoenen toeristen aan met attracties zoals het Grand Palace, de Wat Pho-tempel en de drijvende markten.  In 2019 kwamen er meer dan 22 miljoen bezoekers.  

De grootste eilanden Phuket en Ko Samui proberen deze belangrijke toeristentak sinds juli weer op te starten dankzij speciale projecten.  Volledig gevaccineerde vakantiegangers uit tientallen landen mogen onder strikte voorwaarden weer quarantainevrij reizen.  

Veel andere regio’s van de populaire vakantiebestemming, waaronder de provincie Chonburi met de badplaats Pattaya, het culturele centrum van Chiang Mai in het noorden en Prachuap Khiri Khan met de stad Hua Hin, hopen binnenkort op een nieuwe start.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel dat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!