De in Samut Prakan geredde tuimelaar is weer in zee uitgezet

~VRIJHEID, BLIJHEID~
(Men kan alleen maar gelukkig zijn als men vrij is)

SAMUT PRAKAN:- Gisteren publiceerde uw Nieuwsbeer Olleke Bolleke in Thailand dat er uit Samut Prakan-kanaal een tuimelaar gered was, aanvankelijk zou de dolfijn naar Rayong gaan om daar aan te sterken.

Echter het departement van de Thaise Marine liet vandaag weten dat het dier weer in de zee is vrijgelaten.De in Samut Prakan geredde tuimelaar is weer in zee uitgezet

De dolfijn werd ongeveer 18 km uit de monding van de Bangpakong-rivier in de provincie Chachoengsao vrijgelaten. Het departement had zondagochtend de tuimelaar gered die dreef in het Klongdan-irrigatiekanaal in de provincie Samut Prakarn.

Het Marine departement verklaarde dat de dolfijn sterker was geworden en zelfstandig kon zwemmen, dus vervoerden ze hem op een pick-uptruck en vervolgens een speedboot naar de monding van de Bangpakong-rivier en lieten hem rond 18.30 uur weer in zee los.  .

Tuimelaars leven over de hele wereld in warme en gematigde zeeën en worden overal aangetroffen behalve in de poolcirkel en de poolcirkel.  Een tuimelaar weegt gemiddeld ongeveer 300 kg en kan een lengte bereiken van iets meer dan vier meter.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Department of Marine and Coastal Resources
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!