De in Oost-Thailand wonende khun Prasert gelooft dat zijn huispython een gereïncarneerde naga is en brengt hem naar de tempel voor zegeningen

RAYONG:- Bij de Tham Tararam-tempel in het stadsdistrict van Rayong vond een intrigerende gebeurtenis plaats, die bezoekers met ontzag achterliet. Een 52-jarige man genaamd khun Prasert, bekend om zijn buitengewone talenten in het besturen van zijn down-earth auto kwam naar de tempel om verdienste te maken met zijn slangenvriendje, en trok ook de aandacht van andere huiverende tempelbezoekers.

Prasert legde uit dat zijn 2 jaar oude python, “Jeejee” genaamd, hem had geïnspireerd om vandaag de tempel te bezoeken. De slang, die hij vanaf jonge leeftijd heeft verzorgd, wordt verondersteld een reïncarnatie te zijn van een mythische slang, de naga. 

Vandaag vervelt Jeejee zijn huid en Prasert wilde dat een monnik de slang zou zegenen als blijk van goede wil. 

Bovendien wees Prasert op een reeks getallen op de huid van de slang, waaronder 0, 1 en 8, waarvan hij dacht dat die hem geluk zouden brengen, afhankelijk van hoe anderen ze zouden waarnemen.

Phra Chaiyayos Akkijano, de assistent van de tempelabt, die ook de zegeningsceremonie voor Jeejee had uitgevoerd, vertelde dat dit niet de eerste keer was dat een slang naar de tempel gebracht.

Nog maar een paar dagen geleden was een grote python van meer dan 2 meter lang de grote zaal van de tempel, gewijd aan de Witte Boeddha, binnengekomen. Het was algemeen bekend onder de monniken en toegewijden die de slang hadden ontmoet dat deze 2-3 keer per jaar naar de tempel werd gebracht om Boeddha gunstig te stemmen.

Desalniettemin zei Prasert dat als iemand hem niet zou geloven en hem voor gek zou beschouwen, hij daar geen last van zou hebben. Als een toegewijde gelovige voelde Prasert zich verbonden met deze specifieke slang en voelde hij dat het hem had geleid om eer te bewijzen aan de monniken in deze tempel. 

Bovendien liet Prasert zijn nieuwe identiteitskaart zien, waarop zijn laatste zelfgekozen achternaam, ‘Spirit Whisperer’, stond, een naam die zijn dorpsgenoten voor hem hadden bedacht. Naast het zoeken naar zegeningen voor Jeejee, bracht Prasert ook zijn nieuwe identiteitskaart naar de tempel om de monnik te zegenen.

Deze opmerkelijke gebeurtenis in de Tham Tararam-tempel heeft zeker een blijvende indruk bij de bezoekers achtergelaten en bevestigde de sterke band en overtuigingen die sommige mensen hebben met dieren, met name slangen. 

Ongeacht of men in deze spirituele connecties gelooft of niet, het valt niet te ontkennen dat dergelijke gebeurtenissen een blijvende impact op een gemeenschap kunnen hebben en de aandacht van velen kunnen trekken.

Olleke Bolleke in Oost-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!