De in de gevangenis zittende antiregering’s demonstrant Parit Cheewarak ontwikkelt longproblemen na het Covid19 virus in de gevangenis te hebben opgelopen

BANGKOK:- De directeur van het gevangeniswezen, generaal Thawatchai Chaiwat heeft een verklaring afgegeven over de behandeling van “Pinguïn en vrienden” – verwijzend naar Parit Cheewarak alias de Pinguïn, Promsorn Weerathamcharee alias “Fah” , Panupong Jadnok “Mike”, Jatupat Boonpathararaksa “Pai Daodin” en Chatchai  Kaedam.

De vijf demonstranten zijn maandag door een arts in de gevangenis onderzocht. Van alle werd gemeld dat ze normale vitale functies en zuurstofniveaus hadden.  Khun Thawatchai meldde dat vier van hen bijna hersteld waren, maar Khun Chatchai had longproblemen gekregen en moest nauwlettend in de gaten worden gehouden door artsen.

Thawatchai reageerde ook op een virale Facebook-post met de tekst: “Politiemensen die moorden krijgen privileges, waaronder bezoeken van mensen die dicht bij hen staan.  Maar mensen die protesten bijwonen, worden 19 dagen in eenzame opsluiting vastgehouden en mogen zelfs hun moeder niet zien.  Overleg met hun advocaten mag alleen via video gebeuren.”

Hij zei dat het Department of Corrections had geprobeerd de verspreiding van het virus in gevangenissen te voorkomen door bezoeken van familieleden te verbieden.  Virtuele bezoeken kunnen nog steeds worden afgelegd via de Line-app, die ook kan worden gebruikt om geld te storten en benodigdheden te kopen in de welzijnswinkel van de gevangenen, voegde hij eraan toe.

“Er is geen speciale vrijstelling voor gedetineerden”  

Daarom moet het publiek vertrouwen op het werk van het gevangeniswezen om alle gevangenen gelijk te behandelen.  Laat u alstublieft niet misleiden.  

Ik garandeer dat alle zieke gevangenen correct worden behandeld door medisch personeel in overeenstemming met de normen voor de volksgezondheid en de mensenrechten”, aldus generaal Thawatchai.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!