De immigratiedienst in Jomtien kondigt een 5-daagse vakantie aan

PATTAYA/JOMTIEN:- De immigratiedienst van Pattaya heeft aangekondigd dat het immigratiekantoor vanaf vandaag woensdag 13 juli tot en met zondag 17 juli vijf dagen gesloten zal zijn voor het publiek.  

Dit is in lijn met nationale feestdagenregelingen, aangezien 13 en 14 juli sobere religieuze feestdagen zijn (met een volledig alcoholverbod), terwijl vrijdag 15 juli is aangewezen als een extra feestdag om het binnenlands toerisme te stimuleren.  In het gehele land gaan de immigratiekantoren op maandag 18 juli weer open.

Tot gisteren was er de gebruikelijke drukte na het weekend op het hoofdkwartier van Chonburi Immigration in Jomtien te zien, dit ondanks de recente toename van het aantal internationale aankomsten, liggen de totale aantallen geregistreerden bij het bureau echter nog steeds ver onder de pre-pandemische statistieken.  

Een woordvoerder van de immigratiedienst zei, dat hotels efficiënter waren geworden in het registreren van het lokale adres van nieuwkomers, wat betekende dat kortetermijntoeristen zich niet apart hoefden te melden bij immigratiekantoren.

Een andere online ontwikkeling is de toenemende populariteit van de website die het 90 dagen registratieproces voor expats promoot.  Dit heeft er volgens de woordvoerder ook toe geleid dat er minder buitenlanders aanschuiven aan de meldtafel die op de parkeerplaats staat.  Hij bevestigde OOK dat de TM6-aankomstkaart niet langer werd gebruikt voor vliegtuigpassagiers, maar adviseerde degenen die er nog een hadden deze in hun paspoort TE BEWAREN, aangezien de procedure in dit stadium was opgeschort in plaats van geannuleerd.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Pattaya Mail
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand
Bron: Pattaya Mail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!