Thailand blijft hardhandig optreden tegen leiders van de democratie bewegingen

~EEN HARDE NOOT KRAKEN~
(Een grote moeilijkheid oplossen)

BANGKOK: De autoriteiten in Thailand blijven hardhandig optreden tegen leiders van de democratiebeweging.  Gisteren hebben de aanklagers 18 activisten aangeklaagd in verband met een demonstratie vorig jaar.  De beklaagden moeten onder meer verantwoording afleggen voor oproer en illegale bijeenkomsten.  

Drie van hen worden ook beschuldigd van het overtreden van de strenge Lese Majesty Act.  Er zijn drie prominente activisten die nu in de gevangenis moeten blijven.  De 15 anderen kunnen in eerste instantie op borgtocht vrijgelaten worden.  

In veel delen van Thailand zijn er sinds vorig jaar herhaaldelijk demonstraties tegen de regering geweest.  Sinds een militaire staatsgreep in 2014 in Premier  Chan-ocha is aan de macht.

De deelnemers eisen onder meer een wijziging van de strenge wet tegen majesteitsschennis.  Kritiek op de koning, de koningin of andere leden van de rechtbank leidt tot draconische straffen van maximaal 15 jaar gevangenisstraf.  

In totaal heeft de rechterlijke macht tijdens de protesten meer dan 300 mensen beschuldigd van verschillende misdrijven.  Vier andere vooraanstaande leden van de beweging werden vorige maand beschuldigd van majesteitsschennis en zitten vast. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok post e.a.
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post 

Eén gedachte over “Thailand blijft hardhandig optreden tegen leiders van de democratie bewegingen”

 1. Majesteitschennis opgelegde straffen zijn max:
  15 jaren……PER overtreding.
  Zodoende kreeg ongeveer 8 jaren geleden een 65 jarige Thaise vrachtwagenchauffeur in totaal 45 jaren voor 3 majesteitschennis Sen opgelegd.

  Zijn verweer destijds:
  Mijn telefoon was tijdens het verzenden van deze beledigende sms~jes ter reparatie in een telefoon service shop
  Mocht hem niet baten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!