De hotelbelasting in Thailand wordt de komende 2 jaar kwijtgescholden om het toerisme te helpen herstellen

BANGKOK:- Het kabinet schortte afgelopen dinsdag de bezettingsbelasting voor hotels met nog eens twee jaar op, tot 30 juni 2024, om de gevolgen van Covid19 pandemie voor hotelexploitanten te verlichten.

“Het voor nog eens twee jaar afzien van de hotelbelasting zal hotel- en toerismegerelateerde exploitanten helpen om te rehabiliteren als het land weer opengaat voor buitenlandse toeristen”, zo vertelde premier Prayut.

“Ook zal het de economie van het land op de lange termijn ten goede komen, aangezien toerisme de belangrijkste motor van het land is om inkomsten te genereren.”

Prayut voegde eraan toe dat de regering een ministeriële verordening zal uitvaardigen die de vrijstelling van de jaarlijkse hotelbelasting verlengt tot 40 baht per kamer, nadat de vorige verordening op 30 juni was verstreken.

De premier zei dat de economie tijd nodig heeft om te herstellen, ook al heeft de regering de beperkingen op bedrijfsactiviteiten versoepeld.  De belastingvrijstelling zou de kosten van hotelexploitanten met ongeveer 47,35 miljoen baht verminderen, voegde hij eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!