De horror-tempel in Chaiyaphum opnieuw doorzocht, geen spoor van ‘Phra Bida’

CHAIYAPHUM:- De Thaise autoriteiten gingen gisteren opnieuw door met het doorzoeken van de culttempel in het Khon San-district in afwezigheid van de zogenaamde “Phra Bida”, of geestelijke vader, wiens bizarre behandelingen voor ziekte inhielden dat zijn volgelingen zijn urine en poep moesten nuttigen.

Afgelopen zondag toen het tempelterrein werd doorzocht, werd er naar verluidt elf lijken van sektevolgers gevonden. De  provinciegouverneur, Khun Charnchai Sornsriwichai leidde de politie, soldaten, gezondheid en lokale functionarissen om de tempel te doorzoeken – een huis met rieten daken diep in de jungle in Tambon Dong Klang van het Khon San-district van deze noordoostelijke provincie. De gouverneur was gewapend met een huiszoekingsbevel uitgevaardigd door de provinciale rechtbank van Phu Khieo.

Maar gisteren was de 74-jarige sekteleider, Khun Tawee Nanra, door zijn volgelingen Phra Bida genoemd was in géén velden of wegen te vinden

Hij werd afgelopen maandag vrijgelaten, nadat zijn 62-jarige broer Thongthip Nanra 50.000 baht borgtocht had betaald. De rechtbank van Phu Khieo heeft naar verluidt 27 juni vastgesteld voor zijn volgende verschijning in de rechtbank.

Dit volgde op berichten dat de sekteleider bijgeloof predikte en rare behandelingen waarvan zijn volgelingen beweerden dat ze alle ziekten konden behandelen. 

De politie diende aanvankelijk vier aanklachten in tegen de sekteleider Khun Tawee in, het betreden van openbaar terrein, het overtreden van de Medicine Act, het illegaal vervoeren van lijken en het houden van bijeenkomsten die illegaal waren op grond van het noodbesluit.

Tv-berichten lieten weten dat zijn volgelingen zijn urine dronken en zijn fecaliën naar binnen lieten glijden om hu. ziekte te genezen.  De Thaise media wist zelfs te meldden dat sommige volgelingen als ruim 20 jaar zich aan deze onsmakelijke praktijken te goed deden.

Verslaggevers en fotografen verdringen zich bij het huis van de sekteleider in de provincie Chaiyaphum terwijl functionarissen het gebied blijven doorzoeken. 

Gisteren werden de ambtenaren, de tweede dag van hun zoektocht naar bewijs van wangedrag, in twee teams verdeeld om het terrein te doorzoeken.

Één team onderzocht eerder gevonden aardewerken potten en containers.  Die potten bevatten wat volgelingen beweerden heilig water te zijn dat werd gebruikt voor het schrobben van lichamen als onderdeel van behandelingen.  Ambtenaren zeiden dat het water in de potten en containers een vieze geur had en botten, oude bloemenslingers en schedels van dieren bevatte.

Het andere team inspecteerde een gebied dat werd gebruikt voor voedselproductie.  Ze vonden gefermenteerde vis, gedroogde inktvis en rijstcrackers zonder goedkeuringslabel van de Food and Drug Administration.  Er werd gezien dat volgelingen van de sekteleider die producten naar een pick-uptruck brachten om te verkopen aan kraampjes in dorpen in Khon San en nabijgelegen gebieden.

De ambtenaren hebben de goederen in beslag genomen voor verder onderzoek.  Ze onderzochten ook een koeienstal, een visvijver en een gebied waar 15 Rusa-herten werden gehouden.

Gouverneur Charnchai zei dat het huis met rieten dak en andere constructies in de komende 7-10 dagen zullen worden ontmanteld.  Mensen die daar blijven, hebben tijd om te verhuizen. Tijdens de huiszoeking werden enkele sekteleden gezien die zich inpakten en het pand verlieten.

 De lokale politie was nog steeds bewijs aan het verzamelen voordat ze besliste of ze aanvullende aanklachten tegen de sekteleider zouden indienen, aldus Charnchai.

Nadat Khun Tawee maandag op borgtocht was vrijgelaten door de rechtbank van Phu Khieo, zouden er volgens de gouverneur ongeveer 10 volgelingen bij de rechtbank verschenen zijnom hem op te halen.  Hij wist niet waar ze hem heen hadden gebracht.

De oudere broer van de sekteleider, Boontan Nanra, 77 jaar, zei dat nadat zijn jongste broer Thongthip borgtocht had betaald voor Tawee, hij niet was teruggekeerd naar zijn huis in Khon Kaen.  Hij maakte zich geen zorgen.  De vele volgelingen van zijn broer Tawee zouden goed voor hem zorgen.  Hij zou in Udon Thani of Maha Sarakham kunnen zijn, zei hij.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Makkawan Wannakul
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!