De hoofdstad van Thailand zal misschien weer gehuld zijn in een waas van PM2.5-stof, de bevolking moet alert zijn

BANGKOK:- De Bangkokianen zijn geadviseerd om zich voor te bereiden op het fijnstof probleem, nu het koelere seizoen van december tot februari zich aandient.

De bewoners wordt dan ook geadviseerd om regelmatig de realtime informatie over de luchtkwaliteit via de bestaan e websites en een telefoontoepassing te controleren.

Volgens de Gouverneur van Bangkok bestaat dat de kans dat het PM2.5-stof in januari de standaardwaarde overschrijdt, zoals dat normaal gesproken elk jaar gebeurt.

Er zijn 70 permanente PM2.5-stofmeetstations in de hele hoofdstad.  Als er een gebied wordt getraceerd met een hoeveelheid fijnstof dat de norm overschrijdt, zullen de ambtenaren dringend actie ondernemen om de luchtvervuiling onder de norm te houden en veilig te stellen voor de volksgezondheid”, aldus de gouverneur 

De gouverneur zei dat de hoofdstad in 2020 begin december de situatie met PM2.5-stof begon te ervaren, als gevolg van de verspreiding van de verzwakkende koude luchtmassa die zwakke of kalme wind veroorzaakte.  Ook zorgt de heersende wind die stof van de branden in een open ruimte van de centrale regio en de buurlanden naar de oostkant van Bangkok brengt, ervoor dat PM2.5-stof zich hoger ophoopt.

Ondertussen drong de gouverneur er ook bij de inwoners van Bangkok op aan om in realtime toegang te krijgen tot de luchtkwaliteitsinformatie op www.air4bangkok.com, www.bangkokairquality.com en de AirBKK-app voor mobiele telefoons teneinde zich in een poging zichzelf en hun gezin voor te bereiden en te beschermen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Vertaling: Olleke Bolleke in BANGKOK 
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!