De hoofdstad van Thailand kampt met een stijging van het PM2,5-niveau als gevolg van een slechte luchtcirculatie

THAILAND:- In Bangkok worden er in verschillende delen districten gematigde PM2,5-niveaus gemeten. Vanaf vandaag tot 23 november zal de situatie zal verslechteren, wat vooral het oosten en zuiden van Bangkok zullen merken, wat mogelijk gevolgen zal hebben voor de gezondheid.

Bangkok kampt momenteel met een stijging van de PM2,5-stofniveaus als gevolg van een slechte luchtcirculatie. Volgens het Informatiecentrum luchtkwaliteit in Bangkok, de Thaise meteorologische dienst en de Autoriteit voor de ontwikkeling van geo-informatica en ruimtetechnologie zal de luchtkwaliteit in de stad de komende week variëren.

24 november verschuiven de probleemgebieden naar het noorden van Bangkok. Verwacht wordt dat de situatie op 25 november zal verbeteren, maar Oost- en Noord-Bangkok zullen nauwlettend in de gaten blijven worden gehouden.

Bewoners wordt geadviseerd om op de hoogte te blijven van de luchtkwaliteit door gebruik te maken van bronnen zoals de AirBKK-applicatie die beschikbaar is op iOS en Android, door www​.air​bkk​.com te bezoeken of verschillende Facebook-pagina’s en LINE-kanalen van de Track Bangkok Metropolitan Administration (BMA).

Olleke Bolleke in Bangkok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!