De hoofdstad van Thailand heeft nieuwe gouverneur nodig om problemen met verkeer, openbaar vervoer en enquêtes op te lossen

BANGKOK:- Uit een opiniepeiling die tussen 13 en 16 december werd gehouden, bleek dat 90,57 procent van de inwoners van Bangkok vindt dat het tijd is om een ​​nieuwe gouverneur te kiezen.

De enquête, uitgevoerd onder 1.135 respondenten door Suan Dusit Poll, toonde aan dat 54,55 procent gelooft dat verkiezingen nodig zijn omdat Bangkok, als hoofdstad, belangrijk is voor het land.

Van hen zei 85,14 procent dat de gebieden die de meest dringende verbeteringen nodig hebben, het verkeer en het openbaar vervoer zijn.  Ook zei 85,40 procent dat ze een gouverneur wilden die gekwalificeerd is en onmiddellijk kan beginnen met het oplossen van problemen.

Wat betreft wie ze zouden kiezen, 65,72 procent zei dat ze op hun favoriete kandidaat zouden stemmen, ongeacht de partij waar ze onder strijden.  Echter, 38,65 procent zei dat ze een onafhankelijke kandidaat zouden kiezen, 20,52 procent gaf de voorkeur aan een kandidaat van de Democratische Partij, 16,06 procent Move Forward en 13,58 procent een kandidaat van Pheu Thai.

Dr. Chatchart Sitthiphan kwam binnen als de topfavoriet met 56,72 procent stemmen, gevolgd door Dr. Suchatvee Suwansawat met 29,60 procent.

Uit het onderzoek bleek ook dat respondenten boven de 40 de voorkeur gaven aan kandidaten van de Democratische Partij, terwijl jongeren de voorkeur gaven aan Move Forward Party, ook al heeft deze nog geen kandidaat aangekondigd.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!