Moeder en dochter openen in Gent één authentiek Thais restaurant: “Servies meegebracht uit Thailand”

GENT:- Mama Pam Quintens (53) en dochter Preeya Phuthinchuak (24) brengen Thailand naar Gent met Dok Koon. In hun restaurant in de Kammerstraat serveren ze authentieke Thaise gerechten in een huiselijke sfeer.

Veel hout en een metalen plaat als dakje boven de toog van Dok Koon verwijzen naar het Thaise platteland van zestig jaar geleden. Pam en Preeya zijn afkomstig uit de stad Khon Kaen in de regio Isaan in Thailand en kwamen tweeëntwintig jaar geleden naar België. Ze hebben twintig jaar in Bredene gewoond en zijn dan naar Affligem verhuisd, waar ze een afhaalrestaurant hadden. Enkele maanden geleden trokken ze naar Gent om de droom van Pam na te jagen: een eigen restaurant.

Pam staat in de keuken terwijl dochter Preeya bijspringt waar ze kan en ook de administratieve zaken regelt. In Thailand staan veel eetkraampjes langs de weg en dat gevoel willen ze met Dok Koon brengen. “We bieden streetfood aan dat we met echte Thaise ingrediënten maken. Wel maken we de gerechten minder pikant dan in Thailand.” Op het menu staan curry’s, woks, salades en noodles. Alle gerechten zijn ook beschikbaar voor takeaway. Veel gerechten zijn halal.

Gouden regen bloem
De naam Dok Koon komt van de nationale bloem van Thailand, die in april volop bloeit in Khon Kaen. Preeya noemt het de “gouden regenbloem”. Zo goed als alle decoratie in het restaurant komt uit hun thuisland, net zoals het servies. “In januari zijn we een hele maand naar Thailand geweest. We bezoeken daar familie en doen inspiratie op voor onze gerechten. Ons servies hebben we daar handgekozen.” Ook de lampionnen en posters namen ze mee in hun koffers terug naar België.

INFO: Dok Koon, Kammerstraat 15, 9000 Gent. Open van woensdag tot en met maandag. Van donderdag tot en met zondag van 11.30 uur tot 14.30 uur en van 17 uur tot 22 uur. Op maandag en woensdag enkel ’s avonds open.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: fvv 
Content: Lotte Ruysschaert
Bron: nieuwsblad.be

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!