De hoofdstad van Thailand bereidt zich op de Omicron- golf met ambulance-oefeningen

BANGKOK:- De gouverneur van Bangkok heeft alle 50 districten van de hoofdstad opgedragen om dringende voorbereidingen te treffen voor een toename van Omicron-gevallen.

Khun Aswin Kwanmuang, de stadsgouverneur beval de districtsfunctionarissen om de controle op de verspreiding van Covid-19 aan te scherpen, met de nadruk op uitgaansgelegenheden, pubs, bars en karaoke-outlets.

De districtskantoren kregen ook te horen dat ze transportmaatregelen voor patiënten moesten oefenen om ervoor te zorgen dat ze snel medische behandeling krijgen.

Patiënten die milde symptomen ontwikkelen, zullen onder thuisisolatie worden behandeld’, aldus khun Khajit Chatchavanich, secretaris van de Bangkok Metropolitan Administration.

“Ze krijgen een thermometer, vingertopoximeter, koortswerende Fah Talai Jone-pillen en andere medicijnen”, zo vertelde hij.

Degenen bij wie de symptomen verergeren, krijgen Favipiravir of worden naar een gemeenschapsisolatiecentrum, veldhospitaal of ziekenhuis gestuurd, afhankelijk van de ernst van de ziekte.

De districtskantoren hebben ook de opdracht gekregen om noodoperatiecentra op te zetten om de situatie in Omicron te monitoren, en om samen te werken met instanties bij het opstellen van noodplannen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!