586 leden van de Karen gemeenschap wippen de grens naar Mae Sot over, om aan het geweld van het leger uit Myanmar te ontkomen

TAK:- Meer dan 500 Karen-vluchtelingen vluchtten in het afgelopen weekend naar het district Mae Sot in Tak nadat er opnieuw schermutselingen waren uitgebroken tussen de Tatmadaw (het leger van Myanmar) en de Karenni National Progress Party (KNPP).

Dit is de eerste keer in bijna tien jaar dat de twee partijen met elkaar aan de stok krijgen.

Het Thais-Myanmarese grenscommandocentrum liet weten dat het humanitaire hulp zal verlenen aan de 586 vluchtelingen, van wie de meesten vrouwen, kinderen en ouderen zijn, en hen zal onderbrengen in tijdelijke veilige gebieden.

Het Thaise grenscomité heeft zijn tegenhanger in Myanmar opgeroepen om er bij de Tatmadaw op aan te dringen om voorzichtig te zijn bij het inzetten van geweervuur ​​en luchtaanvallen om ervoor te zorgen dat grenswachten en Thais die in het gebied wonen niet worden getroffen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in noord Thailand 
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!