De hoofdstad van Thailand,  Bangkok viert van 21 tot 25 april zijn 241-jarig bestaan

BANGKOK:- Het Ministerie van Cultuur heeft een reeks evenementen en activiteiten aangekondigd ter herdenking van de 241e verjaardag van de oprichting van Krung Rattanakosin of Krung Thep Mahanakhon (Bangkok) van 21-25 april, dit zal naast musea, tempels en grote bezienswaardigheden op het eiland Rattanakosin ook in de oude binnenstad van Bangkok gevierd gaan worden.

Het evenement wordt georganiseerd ter ere en herdenking van de welwillendheid van Phra Bat Somdet Phra Phutthayotfa Chulalok Maharaj (koning Rama I), de stichter van het koninkrijk Rattanakosin en de eerste monarch van de Chakri-dynastie, en alle koningen van de Chakri-dynastie.

Bangkok werd gesticht op 21 april 1782.  
Rattanakosin Island of de oude binnenstad van Bangkok ligt langs de Chao Phraya-rivier in het district Phra Nakhon.  Het is de thuisbasis van beroemde en meest bezochte attracties zoals het Grand Palace, Wat Phra Si Rattana Satsadaram (Wat Phra Kaew of de Tempel van de Smaragdgroene Boeddha) en Wat Phra Chetuphon (Wat Phở of de Tempel van de liggende Boeddha).  

De belangrijkste locaties van het vijfdaagse evenement zijn Bangkok National Museum, National Theatre, Santi Chai Prakan Park, Ratchadamnoen Contemporary Art Center, Museum Siam, Wat Prayurawongsawat Worawihan en Bang Lamphu Museum.  Er zijn ook 20 andere locaties voor aanverwante evenementen en activiteiten.

Het National Museum en het National Theater in de hoofdstad zullen de locaties zijn voor de aanbiddingsrituelen ter gelegenheid van de oprichtingsverjaardag van Krung Rattanakosin op 20 april.  Op 21 april volgen ceremonies die verdienste verlenen in Wat Phra Chetuphon (Wat Phở) en een ceremonie om de City Pillar Shrine te vereren.  De openingsceremonie vindt plaats in het National Museum Bangkok en het National Theatre.  

Gedurende vijf dagen worden culturele optredens, een nachtmuseum, een voedselmarkt in retrostijl en een beurs met culturele producten uit de 76 provincies van Thailand en de 50 districten van Bangkok gehouden.

Van 21 april tot 7 mei vinden er evenementen en activiteiten plaats in het Santi Chai Prakan Park.  Deze omvatten een tentoonstelling ter ere van alle koningen van de Chakri-dynastie, multimediashows ter ere van 241 jaar Bangkok, een verlichte tunnel, een openluchtbioscoop en orkestuitvoeringen.  Het Ratchadamnoen Contemporary Art Centre zal een fotowedstrijd houden ter herdenking van 241 jaar Krung Rattanakosin en biedt workshops en een beurs voor hedendaagse kunstproducten en aanverwante activiteiten van de ASEAN-gemeenschap.

Het Siam museum organiseert wetenschappelijke discussies en een tentoonstelling over 241 jaar Krung Rattanakosin.  Wat Prayurawongsawat Worawihan zal gastheer zijn van een tempelmarkt en diverse activiteiten ter gelegenheid van de 241ste verjaardag van Krung Rattanakosin.  Het Bang Lamphu Museum is gratis toegankelijk en biedt toeristische activiteiten zoals kunst- en handwerkworkshops en culturele optredens onder leiding van lokale jeugdleiders.  Op de verjaardag van Krung Rattanakosin vinden op 20 andere locaties evenementen en activiteiten plaats, zoals  B. Verdien onderscheidingen en eerbetoon aan Boeddhabeelden.

De BMTA organiseert gratis bussen en trams voor sightseeing, evenals gratis ophaal- en wegbrengdiensten op verschillende punten.

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!