De hoofdstad van Thailand, Bangkok, maakt zich sterk voor de afschaffing van de mondkapjes plicht

THAILAND:- De gouverneur van de stad Bangkok, Khun Chadchart Sittipunt, is van plan de verwijdering van gezichtsmaskers zo snel mogelijk goed te keuren als het voorstel wordt goedgekeurd door de lokale gezondheids- en medische autoriteiten.

Hij reageerde op een recente aansporing van Phuket om het dragen van gezichtsmaskers en andere gerelateerde Covid19 maatregelen te versoepelen.

De gezondheids- en medische afdelingen zouden hierover worden geraadpleegd, zo zei Chadchart, eraan toevoegend dat het tijd was om zich te concentreren op het nieuw leven inblazen van de economie.

“De algehele Covid19 situatie in Bangkok lijkt niet veel te verschillen van die in Phuket, dus we zullen onze beslissing over het dragen van gezichtsmaskers voornamelijk baseren op medische feiten en gegevens in plaats van sentiment”, zei hij.

Hij voegde eraan toe dat er verdere besprekingen zullen plaatsvinden over het verlengen van de sluitingstijden van uitgaansgelegenheden in de hoofdstad om de overbevolking te verminderen.

Thailand registreerde gisteren 34 nieuwe Covid-19-sterfgevallen, wat het totaal op 8.383 brengt, ongeveer 0,11% van alle infecties in dezelfde periode.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post
Content: Olleke Bolleke in Bangkok   
Bron: Wochenblitz.com 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!