De hoofdstad van Thailand, Bangkok krijgt tegen het einde van het jaar nog twee waterbanken

BANGKOK:- De Bangkok Metropolitan Administration (BMA) heeft maandag aangekondigd dat het nog twee “waterbanken” aan het bouwen is in gebieden die het risico lopen op overstromingen.  De nieuwe waterretentiegebieden moeten in december klaar zijn.

Bangkok heeft al drie waterbanken, één onder de Bang Khen-rotonde die sinds 2019 water opslaat. Deze oever heeft geholpen om de Bang Khen-Chaeng Watthana-gebieden droog te houden.  De tweede is onder de Asok-Din Daeng Road bij de ingang van Soi Sutthiphorn 2 en de derde in de woonwijk Setthakit in de wijk Bang Khae.

De twee nieuwe waterbanken zullen worden gebouwd in de buurt van de wegen Ratchadaphisek en Vibhavadi Rangsit en de andere op de kruising van de wegen Srinakarin en Krungthep Kreetha.

De vijf oevers hebben een totale capaciteit van 27.030 kubieke meter water. De aanleg van waterbanken, of grote geboorde putten om water op te slaan, is het geesteskind van de gouverneur van Bangkok, Aswin Kwanmuang, die zich liet inspireren door een soortgelijke opzet in Japan.

De hevige regens en afvloeiing uit het noorden, evenals vloed die lokale zijrivieren van de Chao Phraya treft, zorgen ervoor dat veel gebieden in de hoofdstad onder water staan.  Het rioleringssysteem van de stad kan het water ook niet afvoeren, terwijl natuurlijke watervoerende lagen die ooit hielpen de stad af te voeren, zijn vervangen door wegen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!