De heropening van Thailand op 1 november brengt niemand in gevaar, zo belooft het CCSA

BANGKOK:- Het openen van toeristische provincies voor buitenlanders met één dubbele vaccinatie vanaf 1 november zou de lokale bevolking niet in gevaar moeten brengen, op voorwaarde dat iedereen de preventieve maatregelen tegen Covid-19 strikt opvolgt, zo verklaarde de woordvoerder van het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA, Dr. Apisamai Srirangsan.

Volgens het plan zullen bezoekers die per vliegtuig reizen vanuit 46 landen/gebieden met een laag niveau van Covid-19-infecties niet worden onderworpen aan de verplichte quarantaine van 14 dagen.  Ze moeten echter bewijzen dat ze beide prikken van een goedgekeurd Covid-19-vaccin ten minste 14 dagen eerder hebben gekregen en een negatief RT-PCR-testresultaat overleggen dat niet meer dan 72 uur voor het vliegen is genomen.

De lijst van de 46 goedgekeurde landen/gebieden is beschikbaar op: https://www.nationthailand.com/in-focus/40007828

 “Houd er rekening mee dat de regeringen van sommige landen op de lijst hun burgers nog niet hebben toegestaan ​​​​naar Thailand te reizen”, zo vulde Apisamai aan. “Bovendien zal het aantal vluchten worden beperkt en nauwlettend worden gecontroleerd door de Civil Aviation Authority of Thailand [CAAT].  Luchtvaartmaatschappijen kunnen hun diensten niet op hetzelfde niveau hervatten als voor de pandemie.”

Voor wat betreft de bezorgdheid dat de toename van nieuwe gevallen in de 17 “blauwe zone” -provincies het heropeningsplan kan beïnvloeden, zei Apisamai dat “de CCSA en het ministerie van Volksgezondheid andere criteria zullen gebruiken, afgezien van het infectiepercentage om te bepalen of de gebieden klaar zijn om te worden heropend  ”.

De andere belangrijke factoren die de beslissing kunnen beïnvloeden, zijn onder meer de vaccinatiegraad, het aantal ernstige gevallen, sterfgevallen en de paraatheid van het volksgezondheidssysteem.

“Alleen bepaalde gebieden in de 17 blauwe zone-provincies zullen worden heropend voor buitenlandse toeristen, voornamelijk steden met toeristische attracties”, zei ze.  

“Deze gebieden zijn zorgvuldig overwogen en uitgekozen door de provinciale commissie voor overdraagbare ziekten, het ministerie van Toerisme en Sport en toeristenverenigingen in de provincie.”

Op de vraag of bedrijven die de “Covid-Free Setting” gebruiken, kunnen weigeren om niet-gevaccineerde klanten te bedienen, zei Apisamai dat deze maatregel niet verplicht was, maar gebaseerd was op samenwerking.

“De ‘Covid-Free Setting’, waaronder het handhaven van sociale afstand, het hebben van een volledige vaccinatie en het regelmatig testen van de ATK, is bedoeld om zowel klanten als werknemers te beschermen tegen het virus.  Het kan flexibel zijn wanneer dat nodig is, omdat mensen tijd nodig hebben om zich aan te passen aan het nieuwe normaal”, zei ze.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in  Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!