De gouverneurs van verschillende provincies in Thailand geattendeerd op mogelijke overstromingen

BANGKOK:- De woordvoerder van de Thaise regering, khun Thanakorn Wangboonkongchana, heeft laten weten dat premier Prayut Chan-o-cha het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft opgedragen ervoor te zorgen dat de gouverneurs van verschillende provincies in het land reageren op de weersvoorspelling van zware regenbuien.

Prayut beval ook de gouverneurs, die ook toezicht houden op provinciale rampenpreventie- en mitigatiecentra, om ervoor te zorgen dat de lokale bevolking wordt gewaarschuwd voor het risico van plotselinge overstromingen.  

De provinciale centra hebben ook de opdracht gekregen om 24 uur per etmaal rond te monitoren en af ​​te stemmen met het landelijke rampenwaarschuwingscentrum, zodat tijdig kan worden ingegrepen bij plotselinge overstromingen.

De centra hebben ook de opdracht gekregen om zware pompen gereed te hebben om rampen te verzachten, zei Thanakorn.

Het Meteorologisch instituut heeft voorspeld dat een lagedrukgebied in de bovenste Zuid-Chinese Zee sterker zal worden en zich zal ontwikkelen tot een tropische storm dat veel delen van Thailand kan treffen. De invloed van de lagedrukgebied zal zware regenval veroorzaken in de drie regio’s als evenals in andere delen van het land.

In de afgelopen 24 uur heeft de provincie Nong Khai 164 mm regen geregistreerd, Trat 146 mm en Lampang 88 mm.

De woordvoerder citeerde ook het waterbeheercentrum dat zei dat de Koninklijk irrigatie departement water uit de Chao Phraya-dam in het Sapphaya-district van Chai Nat heeft moeten lozen om ruimte te maken voor meer regenwater dat uit de hoger gelegen gebieden komt.

De dam laat ongeveer 1.000 kubieke meter per seconde vrijkomen en hierdoor kunnen stroomafwaartse rivieren in Angthong en Ayutthaya overstromen.

De premier heeft ook het ministerie van Binnenlandse Zaken opgeroepen zich klaar te maken om de slachtoffers van de overstromingen te helpen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!