De hoofdstad van Thailand, Bangkok en omgeving heeft het zwaar te verduren door de enorme wolkbreuken

BANGKOK:- Verschillende wegen en wijken in Bangkok zijn compleet overstroomd nadat harde wind en hevige regenbuien de hoofdstad sinds woensdag teisteren.

De gemeentelijke rioleringsafdeling van Bangkok melddendat uit een voorlopig onderzoek is gebleken dat tot 23 wegen onder 20-30 centimeter water zijn ondergedompeld, vooral Ratchadaphisek, Pracha Songkhro, Prachasuk, Lat Phrao, Phatthanakan, Navamin, Asok Montri, Chan, Saint  Louis, Sriwara, Jomthong, Ekachai, Suanplu en Sukhumvit sois 22, 23, 26, 39 en 71.

De afdeling zei dat het overstromingswater van de hoofdwegen zou blijven afvoeren, zodat de verkeersomstandigheden zo snel mogelijk weer normaal kunnen worden.

De autoriteiten van Bangkok adviseerden automobilisten om de Chalerm Maha Nakhon Expressway voor Wat Sarod te vermijden en in plaats daarvan de Rama IX-brug te gebruiken nadat een elektriciteitspaal was ingestort.

Ondertussen was op Pradit Manutham Road naast Rama IX Expressway Intersection een vrachtwagen op zijn kant gekanteld, waardoor het verkeer werd verstikt omdat er maar één rijstrook kon worden gebruikt.  Ook automobilisten worden verzocht deze route te mijden.

De Bangkokianen plaatste op sociale media foto’s van hun overstroomde buurten dat snel het nummer één trending topic op Twitter werd.

Het Thaise meteorologische instituut voorspelde dat de zware tot zeer zware regenval waarschijnlijk de komende dagen in het noorden, het noordoosten, de centrale regio, het oosten en het zuiden zich zal laten gelden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!