De hoofdstad Bangkok van Thailand bereidt zich voor om PM2.5-probleem te bestrijden terwijl het koele seizoen nadert

BANGKOK:- De Bangkok Metropolitan Administration (BMA) werkt samen met de Pollution Control Department om maatregelen op te zetten om het PM2.5 (deeltjes met een diameter van minder dan 2,5 micrometer) aan te pakken, dat naar verwachting tijdens het komende koele seizoen zal escaleren, zo verklaarde de gouverneur van Bangkok, Khon Aswin Kwanmuang.

De functionarissen van heb BMA zullen de inspectie van voertuigen die zwarte rook uitstoten in alle districten gaan verhogen, terwijl ze gebruikers aanmoedigen om hun voertuigen in optimale staat te houden en de motor tijdens het parkeren uit te zetten, zei hij.

“Ook zal het verbranden van afval of onkruid in een open ruimte worden verboden om de bron van luchtvervuiling in de stad te verminderen”, zo maakte Aswin duidelijk.

Hij zei dat de BMA watertrucks zou sturen om wegen, openbare ruimtes en planten te besproeien om stofophoping te verminderen en de netheid in de stad te verbeteren.

 “De BMA heeft 308 crematoria in de provincie de opdracht gegeven om hun ovens in perfecte staat te houden en de hitte van ten minste 850 graden Celsius te gebruiken om volledige verbranding te garanderen en de rookuitstoot te verminderen”, zei de gouverneur.  

“Ondertussen is aan alle 77 heiligdommen in Bangkok gevraagd om het aantal joss stick-potten te verminderen en het gebruik van alleen korte joss-sticks toe te staan ​​die een kortere brandtijd hebben,” zei hij.

 Om ervoor te zorgen dat de inwoners van Bangkok gezond blijven tijdens het koele seizoen, zal de BMA mobiele medische eenheden sturen om gratis fysieke controles en medisch advies te geven aan mensen die wonen in gebieden met een hoog niveau van PM2.5 en andere luchtvervuiling.

“De mensen moeten de mondkapjes blijven dragen bij het verlaten van hun huis en zich voor een langere periode onthouden van buitenactiviteiten”, adviseerde Aswin.

Hij voegde eraan toe dat inwoners de luchtkwaliteitsrapporten in Bangkok in realtime kunnen controleren via de websites www.bangkokairquality.com, www.air4bangkok.com en www.prbangkok.com.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!