Banken overwegen krediet te verlenen aan door CP geleid consortium voor het hogesnelheidsspoorproject in Thailand

BANGKOK:- Volgens bron bij de Thaise krant “Thansettakij” heroverwegen verschillende financiële instellingen het verstrekken van krediet aan het door Charoen Pokphand geleide consortium voor de bouw van een hogesnelheidsspoorproject dat drie luchthavens met elkaar verbindt.

Volgens deze Thaise krant was de Covid-19-pandemie een sleutelfactor voor commerciële banken en financiële instellingen om kredietverlening aan grote projecten te heroverwegen.

Het bedoelde hogesnelheidsspoorproject zou de drie luchthavens Don Mueang, Suvarnabhumi en U-Tapao in de toekomst met elkaar moeten verbinden.

De Thaise nieuwsbron zei dat het rendement van dit project – berekend door de banken en instellingen – waarschijnlijk lager zal zijn dan de eerder verwachte 50,9 miljard Baht. Het interne rendement van het spoorwegproject was naar verluidt slechts 14,2 procent.

De redactie van Thansettakij voegde eraan toe dat deze informatie niet was bevestigd door CP of de Staatsspoorwegen van Thailand, aangezien zij nog geen contact konden opnemen met vertegenwoordigers van de twee organisaties.

 Het door CP geleide consortium had eerder de aanbesteding gewonnen en op 24 oktober 2019 werd officieel een contract ondertekend.

Het consortium, dat eerst The Eastern High-Speed ​​Rail Linking Three Airports Co Ltd heette, veranderde later zijn naam in Asia Era One.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Thansettakij
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: Thansettakij.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!