De hoofdstad Bangkok stemt de pompstations af op wateroverlast

BANGKOK:- De Bangkok Metropolitan Authority (BMA) bereidt waterpompstations in het hele Thon Buri-gebied voor om het hoofd te kunnen bieden aan de enorme watertoevoer uit het noorden en de vloed tijdens het komende regenseizoen.

Afgelopen zaterdag bezocht de gouverneur van Bangkok, Aswin Kwanmuang, samen met Narong Ruangsri, adjunct-directeur van de afdeling Drainage en Riolering, en het team het Klong Bangkok Yai-pompstation in het Thon Buri-district om de voorbereidingen om overstromingen van oktober tot november te bespreken.

Er zijn 37 pompstations langs de Chao Phraya-rivier in Thon Buri.  Het grootste station bevindt zich in Klong Bangkok Yai en kan 57 kubieke meter water per seconde uit 19 pompmachines pompen.

Vier navigatiesluizen in Klong Bangkok Yai, Klong Chak Phra, Klong Mon en Klong Dao Khanong moeten worden geactiveerd voor watervoertuigen met voorzorgsmaatregelen tijdens het regenseizoen om overstromingen vanuit het noorden en zeewater dat over de oevers van de Chao Phraya-rivier stroomt te voorkomen.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!