Thaise leraar in Phitsanulok helpt in deze moeilijke tijden een tiener in het voortgezet onderwijs

PHITSANULOK:- De vrijgevigheid van enkele leraren in de provincie Phitsanulok heeft de academische opleiding van een student met de bijnaam “Ivy” nieuw leven ingeblazen.

De aanhoudende Covid19 pandemie dwingt elke school in het noordelijk gelegen Phitsanulok om alleen online lessen aan studenten te geven.  Veel studenten vallen daarmee buiten de boot omdat hun families géén geld heeft om hun kinderen computers of smartphones te geven.

De familie van de 14-jarige Ivy is ook één van de families die geen computer of tablets kunnen aanschaffen om online lessen bij te wonen, dit voornamelijk vanwege het gebrek aan inkomen tijdens de pandemie.  Gelukkig voor Ivy kwam er hulp van Khun Taddao La-ongkaew, een leraar op de gemeentelijke 4 school in het district Muang Phisanulok.

Khun Taddao bezocht Ivy’s huis en leende haar een laptop, plus 3.500 THB contant voor het gezin om hun huur te betalen, Taddao heeft nu ook documenten ingediend om een ​​studiebeurs bij het Equitable Education Fund voor Ivy aan te vragen, zodat zij 2.000 baht per schoolsemester zal ontvangen om te kunnen afstuderen.

 Ivy vertelde verslaggevers dat ze erg blij was dat ze online lessen kon volgen en haar huiswerk kon insturen.  Ze is van plan om af te studeren van de middelbare school en te studeren aan een technische hogeschool om een ​​carrière op te bouwen en zo haar familie van inkomsten te kunnen voorzien.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!