De gevangenis van Kanchanaburi-gevangenis gaat een veldhospitaal opzetten

KANCHANBURI:- Nadat er 379 nieuwe Covid19 infecties onder de gevangenen in de Kanchanaburi-gevangenis waren ontdekt, is de gevangenis begonnen met het opzetten van een veldhospitaal.  

Nq het aantreffen van vele infecties , kondigde de gouverneur van Kanchanaburi aan dat hij een groot cluster in de gevangenis had ontdekt en onmiddellijk actie heeft ondernomen om het aan te pakken.

De gouverneur had mensen van tevoren op zijn Facebook-pagina gewaarschuwd om deze piek in infecties te verwachten.  Hij legde uit dat ze overstapt waren van willekeurige Covid19 steekproeven naar meer proactieve methoden zoals actieve casusvinding, dus verwacht meerdere gevallen te ontdekken die eerder over het hoofd zouden zijn gezien.  De provinciale voert deze strengere tests in de provinciale gevangenis en in alle grote fabrieken uit.

Op het gevangenisterrein zal een veldhospitaal worden gebouwd voor de opvang van gevangenen die besmet bleken te zijn met Covid-19, maar asymptomatisch zijn of slechts milde symptomen hebben.  Het belangrijkste ziekenhuis in Kanchanaburi, Phahon Phonphayuhasena, zal het veldhospitaal bemannen met artsen en medisch personeel.

De gevangenis zal het derde veldhospitaal in Kanchanaburi huisvesten, met een grote faciliteit met 320 bedden in het Makarak-ziekenhuis in Tha Maka, één in een faciliteit voor territoriale verdediging in het district Muang en één met 100 bedden in het One Tambon One Product-centrum.

Ondertussen voorspelde de gouverneur van Kanchanaburi deze piek en vertelt mensen dat ze in de nabije toekomst grotere aantallen voor de provincie kunnen verwachten.  Ze zullen besmette migranten langs de Birmese grens naar het veldhospitaal in het district Muang verplaatsen en met Covid-19 besmette patiënten uit provincies in de donkerrode zone opnemen als onderdeel van een programma om ziekenhuisbedden vrij te maken voor mensen in nood in Covid-19  knooppunten zoals Bangkok.  

Deze factoren zullen de Covdi-19-cijfers opdrijven, waarbij de gouverneur verwacht dat als gevolg daarvan dagelijks nieuwe besmettingsaantallen zullen stijgen tot boven de 600 – 300 in de provinciale gevangenis, en nog eens 300 verspreid over verschillende fabrieken in de provincie.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Piyarat Chongcharoen
Content: Olleke Bolleke in West Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!