Buitenlander steelt 3.600 baht van een taxichauffeur op Phuket

PHUKET:- Een taxichauffeur uit Phuket betrapte afgelopen zondag een buitenlander op het stelen van 3.600 baht uit zijn taxi.  De taxichauffeur werkt voor de inDriver app.  Hij was uit de auto om even te toiletteren, toen de buitenlander het geld van de middenconsole tussen de twee voorstoelen in zijn zak haalde.  De taxichauffeur stapte weer in de auto, niet wetende wat de buitenlander zojuist had gedaan.  Maar de volgende ochtend miste hij wel zijn 3.600 baht.

Gelukkig had de chauffeur een camera in zijn auto die de diefstal van geld van de buitenlander vastlegde.  Vervolgens liet hij de videobeelden aan de politie van Chalong zien.  

Nadat de buitenlander naar het politiebureau was ontboden, ontkende aanvankelijk dat hij het geld had gestolen, maar gaf hij toe na het zien van de video.  Vervolgens gaf hij zijn 3.600 baht terug aan de chauffeur, plus nog eens 400 baht voor het veroorzaken van problemen, voor een totaal van 4.000 baht.

De chauffeur, khun Somphas Jindawong, roept andere taxichauffeurs op voorzichtig te zijn met het achterlaten van geld in hun taxi’s.  Hij zei dat hij het geld daar meestal achterlaat, dus het is gemakkelijk om wisselgeld te geven.  Eerdere incidenten met taxichauffeurs en diefstal hebben er vaak toe geleid dat chauffeurs stelen van passagiers.  In juni 2021 stal een taxichauffeur uit Bangkok 40.000 baht en 4.000 AUD van een Australiër.  De taxichauffeur werd gearresteerd.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand
Bron: The Phuket News

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!