De hemel in Chiang Rai is verlicht met de verontrustende boodschap: ‘We kunnen niet ademen’

CHIANG RAI:- Gisteravond werd op een school in het hoofddistrict van Chiang Rai een drone-lichtshow gehouden waarin boeren werden opgeroepen om te stoppen met het verbranden van velden om PM2.5-luchtvervuiling in Noord-Thailand te verminderen.

Zinnen als “We Can’t Breathe”, “Please Stop Burning” en “Save the North” werden in het Thais in de lucht boven de stad gespeld door verlichte drones.

Anderen omschrijven de gezondheidseffecten van luchtverontreiniging: “We lijden aan oogirritatie” en “We lijden aan keelpijn”.

Er werden ook afbeeldingendatabase gemaakt door de drones, waaronder gezichtsmaskers en een speld met de naam “Chiang Rai” erop.

De sportvereniging van radiografische vliegtuigen, de Nationale onderzoeksraad van Thailand en het ministerie van Hoger Onderwijs organiseerden het evenement. Het werd gehouden omdat PM2.5-luchtverontreiniging mensen in de hele regio ziek blijft maken.

Khun Pisit Mitkuakul, voorzitter van de vliegtuigmodelbouwvereniging, zei dat de lichtshow deel uitmaakte van een workshop over dronetechnologie.

PM2.5-verontreiniging kan dodelijk zijn.
Het verwijst naar fijn stof in de lucht – technisch gezien fijnstof met een diameter van minder dan 2,5 micrometer.

Het PM2.5 niveau bevindt zich in de provincies Chiang Rai en Chiang Mai op een gevaarlijk niveau

De PM2.5-niveaus in Chiang Rai en Chiang Mai zijn respectievelijk 194 en 172 microgram per kubieke meter lucht, volgens de afdeling Pollution Control. De maximale veilige limiet voor PM2.5 in Thailand is op 50 microgram per kubieke meter lucht vastgesteld.

Olleke Bolleke in Noord-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!