Inwoners van Pattaya uiten hun bezorgdheid over verkeer tijdens Songkran

PATTAYA:- Het Thaise Nieuwjaar, Songkran, ook wel bekend als het waterfestival, is over minder dan twee weken, maar veel inwoners en expats van Pattaya hebben hun bezorgdheid geuit over het aantal binnenlandse en buitenlandse toeristen en de al lang bestaande verkeersproblemen aldaar.

Hoewel er verschillende wegenbouwprojecten plaatsvinden in Pattaya, zijn de Second Road en Threpprasit Road, twee van de grootste kopzorgen. Beach Road bevindt zich ook midden in een bouwproject, maar daar heeft de renovatie vooral invloed op de trottoirs en niet op de weg.

Pattaya Watchdog, een socialemediagroep die zich toelegt op het signaleren van problemen en problemen, heeft regelmatig zorgen geuit over Second Road in het bijzonder, vooral in de buurt van Walking Street en Avenue Mall. een belangrijk knelpunt en verkeersprobleem.

Alle lang geleden, in september 2022, klaagden bewoners over de aanleg van Second Road en daarvoor was het al maanden aan de gang voor verschillende projecten voor het verbeteren van de riolering.

Destijds en tijdens de recentelijke kerstvakantie hadden stadsambtenaren voortdurend verklaard dat met name de werkzaamheden aan de Tweede Weg voor het Thaise Nieuwjaar klaar moesten zijn, vooral wanneer tijdens het hoogseizoen in Kerstmis de wegwerkzaamheden in dit gebied regelmatig het verkeer tot stilstand brachten.

Veel burgers op sociale media die commentaar gaven op het schijnbaar oneindige werk, hebben voorgesteld om de komende week 24 uur per dag te werken om op zijn minst de weg naar een begaanbare toestand te krijgen om alle rijstroken voor Songkran te openen. Sommigen hebben voorgesteld om het huidige werk in te vullen en gewoon een onverharde weg te verlengen om verder te rijden naar Songkran en daarna het werk te hervatten.

Hoe dan ook, Songkran is over 10 dagen bijna iedereen is het daarmee eens… honderdduizenden binnenlandse en Thaise toeristen zullen de stad bezoeken tijdens het festival, vooral op Wan Lai, 19 april, en er moet nu ECHT iets gebeuren.

Olleke Bolleke in Pattaya 

Eén gedachte over “Inwoners van Pattaya uiten hun bezorgdheid over verkeer tijdens Songkran”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!