De handel van de strandverkopers in Pattaya is aan de beterende hand, vooral in het weekend

PATTAYA:- De exploitanten in Pattaya, zoals strandstoel en parasol verhuurders, voedselverkopers en massagetherapeuten, hebben aan “Snelle Jelle” onze razende repoter, laten weten dat hun zaken en hun levensonderhoud positievere kanten laat zien, vooral in het weekend zou dat het geval zijn.

De meesten voegden er echter aan gelijk toe dat er nog heel wat méér rijst in zakje moet komen, als voor de pandemie het geval was.

Afgelopen weekend was een lang vakantieweekend, van 24 tot 26 september volgend op de Thaise feestdag Mahidol Day.  Dit aanstaande weekend is een “normaal” weekend, maar ongeacht de beweringen van strandexploitanten is elk weekend zakelijk gezien geleidelijk verbeterd.

Khun Sangjan Piwpong, een strandbed verhuurster in Pattaya, vertelde: “Met name in het weekend zwermen binnenlandse toeristen, voornamelijk uit Bangkok en het binnenland van Chonburi en de oostelijke provincies, naar de stranden.  Dit is niet zo goed als vorig jaar vóór Covid-19 en zelfs toen we een periode van zes maanden zonder gevallen hadden.  Echter, na maanden van sluiting in de afgelopen maanden (vanwege Covid-19-regels waren stranden sinds april verschillende keren afgesloten en aan) is het goed om mensen te zien terugkeren.”

 “Ik verdiende het afgelopen driedaagse weekend 4.000 tot 7.000 baht per dag.  Ik heb niet zoveel inkomen verdiend sinds voor de uitbraak van Covid-19.”  voegde Sangjan toe.

 “We hebben ons best gedaan om voor alle toeristen te zorgen.  Sommigen van hen brachten eten van buiten omdat ze niet weten dat we hier ook eten verkopen.”  zei Sangjan.

“De kustplaats Pattaya staat al geruime tijd auto’s toe om op Beach Road te laten parkeren, nadat strandverkopers hier jarenlang op hebben aangedrongen.  Dit heeft ons veel meer toeristen opgeleverd, maar er is nog steeds niet genoeg parkeergelegenheid.  Een wordt momenteel een  nieuwe parkeergarage bij Terminal 21 gebouwd en zal een pendeldienst naar het strand worden opgestart om dit probleem te verhelpen.  Of, voor degenen die graag wandelen, het is slechts ongeveer 5-10 minuten van de garage naar het strand.”  merkte Sangjan op.

“We weten dat Pattaya veel evenementen plant in november en december, zoals een vuurwerkfestival, Loy Krathong-festival, voedselfestivals op het strand en een muziekfestival.  

We weten dat deze definitieve goedkeuring van de centrale overheid nodig hebben, maar we hopen echt dat ze mogen plaatsvinden, aangezien deze evenementen duizenden binnenlandse toeristen naar Pattaya brengen en stadsleven weer op gang brengen. Vrijwel elke strandverkoper is volledig ingeënt tegen Covid-19 en staat klaar om weer toeristen te verwelkomen.”  concludeerde Sangjan.

Uw nieuwsbeer merkt op dat alcoholconsumptie en -verkoop op lokale stranden als onderdeel van Covid19 verordening nog steeds officieel verboden zijn, hoewel de handhaving van deze verordening “hier en daar” wat verslapt.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel dat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Pattaya News 
Vertaling:  Olleke Bolleke in Oost Thailand 
Bron: The Pattaya News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!