De haaien die rond Phuket in Thailand zwemmen zouden een toeristische attractie kunnen zijn

PHUKET:- Nadat een dier, waarvan sommigen vermoeden dat het een haai was, deze week een kind in zee op het eiland Phuket aangevallen, meent het hoofd van de lokale strandwacht dat de haaien die rond het eiland zwemmen een coole nieuwe toeristische attractie zouden kunnen zijn.  Eerder had de man zijn bezorgdheid geuit dat als de aanval inderdaad een aanval van een haai was, dit gevolgen zou hebben voor het toerisme in het gebied.

Maar Jutha Dumlak, de voorzitter van de Kamala Tambon Administratieve Organisatie, zegt dat als dit een haaienaanval was, haaien een nieuwe trend in het natuurtoerisme kunnen worden.  Hij voegde eraan toe dat sinds het uitbreken van de Covid19 pandemie de natuurlijke hulpbronnen zijn hersteld.  Khun Jutha vertelde dat vispopulaties die jaren geleden verdwenen waren nu weer van de partij zijn.

“Dit zou een positief effect hebben op de toeristische sector en toeristen van over de hele wereld aantrekken…”

Khun Jutha benadrukte dat de administratieve organisatie van Kamala Tambon er een prioriteit van heeft gemaakt om het milieu als “mooi, schoon, vredig en veilig” voor toeristen te behouden.

Het kind dat op Kamala Beach is gebeten, zou een 8-jarige Thais-Oekraïense jongen geweest zijn, die met zijn familie op Phuket van een vakantie genoot. Hij zwom met zowel zijn vader als zijn moeder op het moment van de aanval en was ongeveer 1 meter diep in het water.  De jongen was naar verluidt ongeveer 100 meter verwijderd van de kust.

Nadat de jongen was gebeten, hielpen zijn familie en lokale strandverkopers hem uit het water te halen en brachten hem naar het Bangkok Hospital Phuket.  De wond van de jongen had meer dan 30 hechtingen nodig, nadat de aanval een lange, diepe snee in zijn rechterkuit had achtergelaten.

Lokale bewoners en verkopers die getuige waren van het incident, geloofden dat het een zeesnoekvis of een soort barracuda zou kunnen zijn.  Maar na de aanval van dinsdag houdt dr. Kongkiat Kittiwattanawong, de vooraanstaande mariene bioloog van de eilandprovincie, vol dat het een kleine haai was die de jongen gebeten had.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Phuket Nieuws
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand
Bron: Phuket Nieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!