De grote vaccinatie dag van Pattaya op een sof uitgelopen nadat er geen vaccins aanwezig waren.

~STADSNIEUWS~

PATTAYA:- Kent u het verhaal van die Belg en die Hollander die samen op vakantie naar Thailand gingen ????, nu ik kan u vertellen ze gingen helemaal niet!!!!

En daarmee kom ik aan het trieste verhaal dat de aangekondigde vaccinatie dag in Pattaya helemaal in de soep was gelopen omdat er géén, ja u leest het goed GÉÉN vaccins aanwezig waren.

De burgemeester van Pattaya, khun Sonthaya Kunplome was met zijn gevolg naar het stadsziekenhuis in Soi Buakhao gegaan om de boze menigte te informeren dat de beloofde Covid-19-vaccins er niet waren.

De teleurgestelde, vaak boze inwoners van Pattaya uitten hun ongenoegen nadat ze in het stadsziekenhuis aankwamen voor hun Covid 19 vaccinaties, daar alleen kregen te horen dat er geen vaccins waren.

Burgemeester Sonthaya Kunplome was met zijn adviseurs naar het ziekenhuis Soi Buakhao-faciliteit gegaan om te observeren dat de eerste doses AstraZeneca-vaccin en tweede doses Sinovac-prikken zouden worden afgegeven.

Maar degenen die zich vier tot zes weken geleden online hadden geregistreerd en op hun afgesproken tijd kwamen opdagen, kregen te horen dat er die dag of mogelijk elke dag in juli géén vaccin zou zijn.

“We hebben de gewoon vaccins niet.  De regering heeft ze niet naar ons gestuurd”, zo kondigde een ziekenhuisfunctionaris aan en wij verwachten ze deze maand ook niet.  Het stadhuis van Pattaya zal u gaan bellen.’

De regering belooft van alles en doet geen fluit,  zo mopperde een inwoner van Pattaya die met lege handen wegliep.  “Dus al het gepraat op tv is larie

“Ze hebben niet eens het fatsoen om het ons van tevoren te vertellen”, zei een andere persoon die de reis naar het centrum van Pattaya maakte.  “Ik controleerde elke dag mijn registratie op Mor Phrom, kijkend naar eventuele wijzigingen of uitstel, maar er was niets vermeld.

 “We zijn diep teleurgesteld in de autoriteiten en vertrouwen ze niet meer.”

 Anderen in het ziekenhuis zeiden dat het plan van de regering om het land medio oktober zonder beperkingen open te stellen voor volledig gevaccineerde buitenlandse toeristen “een grote grap” was.

Ondertussen blijft de star Pattaya onverdroten registraties  aannemen voor AstraZeneca-, Sinovac- en Sinopharm-vaccinaties, maar heeft geen data beschikbaar waarop de prikken daadwerkelijk kunnen worden toegediend.

 “Als dit de werkelijke situatie is, zouden zowel Thais als buitenlanders echt bang moeten zijn om Covid-19 op te lopen.”

Niet iedereen vertrok echter zonder een inenting, de stads Pattaya vaccineerde wel verkopers op de markten Amorn, Naklua New en Lan Po die kwamen opdagen voor vaccinaties nadat hun werkplekken drie dagen waren gesloten na uitbraken van het coronavirus.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Pattaya Mail 

Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: The Pattaya Mail 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!