5 **** hotels in Pattaya verlagen de kamerprijzen voor een appel en een ei om de Covid19 pandemie te overleven

~NIEUWSFLITS~

PATTAYA:- De absurde  tariefverlagingen door de vijfsterrenresorts van Pattaya, welke vaak eigendom zijn van het internationaal bedrijf, kunnen de middenklasse en budgethotels van de stad aan de bedelstaf brengen.

De ***** hotels zijn vaak van een conglomeraat, met vestingen in heel Thailand en vaak ook daarbuiten. Dit soort ketens zijn in staat door hun kamers voor zeer weinig aan te bieden, maar door deze agressieve tariefverlagingen kunnen de midden- en budget hotels in de stad failliet doen gaan.

Deze budget hotels, vaak dieper in de stad, zoals in Soi Khopai, hebben de kamerprijzen verlaagd tot 400 baht per nacht en hun kamers opengesteld voor zgn. korte term verhuur voor slechts 230 baht.  De klanten zijn vaak Thais, maar zelfs zij en hun families zijn misschien niet genoeg om de om dit segment overeind te houden.

Op Jomtien Beach Road in Soi 14 biedt het Sarita Chalet and Spa Hotel met 89 kamers, een driesterrenhotel dat voorheen populair was bij Chinese reisgroepen, kamers voor 2.500 baht per week aan, met maandelijkse tarieven vanaf 3.990 baht, een maand borg, geen  keuken, geen uitzicht op zee, alleen inloop of bel om te reserveren en borg 038 233 952. Water 100 baht, elektriciteit 7 baht per eenheid.

‘Maar zelfs tegen deze spotprijzen blijft de bezettingsgraad laag,

De plaatselijke hoteliers hebben hun zorgen geuit en zeiden dat prijsdruk van high-end resorts de middenklasse hotels in Pattaya verplettert, aangezien kamers in luxe hotels tegenwoordig bijna dezelfde prijs hebben bij driesterrenaccommodaties.

Als de zaken niet binnen twee of drie maanden veranderen dan zal er in het hotelwereld van Pattaya een kaalslag onder dit goedkope segment hotels te bespeuren zijn.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Pattaya Mail 
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: The Pattaya Mail 

Eén gedachte over “5 **** hotels in Pattaya verlagen de kamerprijzen voor een appel en een ei om de Covid19 pandemie te overleven”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!