Amerikaanse missie in Thailand ondersteunt brandbestrijding in Mae Hong Son

~IEMAND DE HELPENDE HAND TOESTEKEN~
(Iemand helpen)

NOORD THAILAND:- De Verenigde Staten zet de steun voort bij de brandbestrijdingsinspanningen in Noord-Thailand door een schenking van uitrusting en materiaal aan de brandweerlieden en vrijwilligers in Mae Hong Son.

Onlangs schonk een Amerikaanse missie in Thailand brandbestrijdingsapparatuur aan het departement ter voorkoming van rampen in Mae Hong Son.  De bijdrage omvatte bladblazers, N95-maskers en brandbestrijdingsmiddelen met een totale waarde van ongeveer 470.000 baht.

Dit is de jongste donatie van de Verenigde Staten om hun Thaise bondgenoten te helpen reageren op bosbranden en luchtvervuiling in het noorden van Thailand.  Sinds 2019 heeft de Amerikaanse overheid gedoneerd ongeveer 1,395 miljoen baht voor de uitrusting voor brandweerlieden en vrijwilligers in het noorden van Thailand.  Omdat branden levens, landbouwgrond en het milieu bedreigen, helpen deze donaties branden te voorkomen, die bijdragen aan luchtvervuiling en een negatieve invloed hebben op de menselijke gezondheid in de hele regio

“De Verenigde Staten is er trots op onze Thaise bondgenoten te kunnen ondersteunen, vooral onze partners in Mae Hong

 Son Province en de dappere brandweerlieden en vrijwilligers in heel Noord-Thailand, terwijl ze bosbranden en luchtvervuiling bestrijden”, zo verklaarde de Amerikaanse consul-generaal Sean O’Neill.

“Deze mannen en vrouwen zetten hun leven op het spel om branden te bestrijden en de luchtkwaliteit en gezondheid van degenen die in het noorden van Thailand wonen te verbeteren.  We ademen allemaal dezelfde lucht en zijn allemaal dankbaar voor hun harde werk, moed en toewijding”, zei hij.

“Ik wil de Amerikaanse regering bedanken voor de gedoneerde apparatuur.  Deze donatie toont sterke vriendschap en voortdurende samenwerking tussen de VS en Thailand.  Deze apparatuur zal ons helpen bosbranden te bestrijden en het probleem van PM 2.5-stofdeeltjes efficiënter aan te pakken, wat de luchtkwaliteit voor de mensen van Mae Hong Son en de omgeving zal verbeteren”, zei de gouverneur van Mae Hong Son, Sithichai Jindaluang.

Wilt u meer weten over dit topic?  BEZOEK DAN EVEN DE WEBSITE van de Amerikaanse ambassade voor meer informatie over de luchtkwaliteitsindex van de U.S. Environmental Protection Agency voor Noord-Thailand:

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Chiangmaione
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: Chiangmaione.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!